Hlavní obsah

Odchod titulárního partnera ligy byl jasný již v lednu. O nástupci se jedná

Praha

První fotbalová liga zůstala okamžitě po skončení ročníku bez jména. Společnost ePojisteni.cz, dosavadní titulární partner, totiž oznámila, že končí. Ligová fotbalová asociace (LFA) nyní vydala prohlášení, v němž poukazuje, že odchod hlavního partnera nesouvisí s dotačním skandálem. Již koncem ledna bylo jasné, že společnost neuplatní opci na příští ročník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

První fotbalová liga se přejmenuje. Ale jak...?

Článek

Český fotbal neví, kde mírnit ztráty dřív. Nepříjemný je pochopitelně také odchod titulárního partnera první ligy. S ním se ovšem počítalo již dříve.

„Společnost ePojisteni.cz uzavřela před začátkem minulého ročníku české nejvyšší soutěže kontrakt se společností STES a Ligovou fotbalovou asociací na jeden ligový ročník s následnou roční opcí. Společnost STES, držitel marketingových a televizních práv profesionálních klubů, informaci o neuplatnění opce obdržela poslední lednový den, v termínu, který je dle výkladu smlouvy poslední možný," rekapituluje Ligová fotbalová asociace (LFA).

Ve svém prohlášení dále poukazuje, že se tak stalo pět měsíců před koncem ligového ročníku a všechny tři strany se dohodly, že tuto informaci sdělí veřejnosti po skončení sezóny 2016/2017.

"Je tak zřejmé, že odchod titulárního partnera první ligy nemá souvislost s aktuálními událostmi ve Fotbalové asociace České republiky. Společnost ePojisteni.cz v pozici generálního partnera české nejvyšší soutěže v následujícím ročníku pokračovat nebude. LFA a STES v tuto chvíli intenzivně pokračují v jednáních, která započala už během jarní části sezóny, s potencionálními partnery," informuje LFA.

Spekuluje se, že fotbaloví funkcionáři vedou jednání s AAA Auto, Plzeňským Prazdrojem a jednou mediální společností.

Reklama