Hlavní obsah

Olayinkův úlet oslabil Slavii. Nepochopitelný zkrat, budeme ho řešit, zlobí se Trpišovský

Je to rok a pět dní, co si v Liberci útočník Slavie Peter Olayinka vstřelil vlastní gól a pražský tým padl 0:1. V sobotu večer pro změnu sešívané oslabil hloupým zkratem, po kterém viděl červenou kartu a Slovan pak v páté minutě nastaveného času srovnal na 2:2. "Nepochopitelný zkrat," zlobil se kouč Slavie Jindřich Trpišovský.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Slavie Peter Olayinka vidí v Liberci červenou kartu.

Článek

Co se stalo? V závěru normální hrací doby Olayinka skončil v šestnáctce na zemi po souboji s Varfolomejevem. Ndefe k němu přiběhl a chtěl mu vyčinit za simulaci. Na ležícího hráče i lehce sáhl. Hráč z Nigérie okamžitě vyskočil a Ndefemu dal „hlavičku". Sudí Zelinka nemohl jinak a ukázal mu červenou kartu. Následnou přesilovou hru domácí využili. V páté minutě nastaveného času vyrovnal Olatunji na 2:2.

„Místo abychom zápas v pohodě dohráli, pošleme se do deseti a dlouhé nastavení musíme dohrávat o jednoho míň. A po jednoduchém nákupu za obranu se Olatunji dostal do zakončení, které krásně vyřešil. Z druhé nebezpečné situace jsme bohužel dostali gól na 2:2, což nás mrzí, protože celkově byl náš výkon slušný," litoval další bodové ztráty venku kouč sešívaných Jindřich Trpišovský.

Červená karta byla podle něj klíčová pro závěr duelu. „Nedisciplinovanost nás dostala pod tlak v osmiminutovém nastavení, jinak rozhodující pro zápas byly dvě stoprocentní šance, které jsme neproměnili a nezvýšili na 3:1," dodal.

Ndefe měl na Olayinku pifku už od 62. minuty, kdy do útočníka Slavie strčil a sudí Zelinka nařídil podle domácích hodně přísný pokutový kop, který bezpečně proměnil Mick van Buren a poslal hosty do vedení 2:1. To však Pražané i kvůli Olayinkovi neudrželi. „Cením si toho, že když Olyanika neudržel nervy a šel ven, že jsme se ještě zmobilizovali a dokázali v závěru pro nás vydolovat zlatý bod," radoval se kouč modrobílých Luboš Kozel.

Jak budou ve Slavii zkrat Olayinky řešit? „Řešit to budeme jednoznačně. Za stavu 2:1 pro nás není k takové reakci vůbec důvod. Navíc si troufnu říct, že v zápase byl jedním z nejlepších a nejaktivnějších hráčů. Měli bychom mít nadhled a dohrát to jinak. Otázkou je, jestli na něj byl, nebo nebyl faul. Ale takhle reagovat nemůže. Nejen že nás poslal do deseti, ale taky nám bude chybět v dalších zápasech. Nepochopitelný zkrat, který se mu za pět let ještě nestal. Zajímalo by mě, z jakého důvodu takto reagoval," dodal Trpišovský.

„Posledních patnáct minut musíme analyzovat, teď po zápase je těžké říct, co bylo špatně," litoval ztráty útočník Slavie Mick van Buren, který měl se svými parťáky ve druhém poločase několik šancí na zvýšení na 3:1. Žádnou však nevyužili a z Liberce vezou jen bod. Díky výhře Sparty nad Hradcem Králové už Slavia vede ligu jen díky lepšímu skóre. „Bude to tahání o každý bod," tuší Trpišovský dramatický závěr soutěže. Pod Ještědem Slavia promarnila dva body.

Reklama