Hlavní obsah

Olomoučtí žehrali na špatný start. Začali jsme strašně vlažně, mrzelo Jílka

Liberec

Tři poslední roky se Olomouckým s Libercem v lize dařilo, když s ním pět zápasů v řadě byli stoprocentní. Ve 12. kole však veleúspěšná série skončila, Sigma se Severočechy pod Ještědem padla 0:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sigmy Olomouc Václav Jílek.

Článek

„Nemyslím si však, že bychom podali špatný výkon, ale udělali jsme dvě hrubé chyby a dostali jsme dva góly," zhodnotil olomoucký Radim Breite, který za Liberec až do loňského února hrál a v nejvyšší soutěži v jeho dresu odehrál celkem 112 zápasů

Hanáci U Nisy prohrávali už po čtvrthodině hry, kdy se po krásné akci poprvé v lize prosadil Christian Frýdek.

„U prvního gólu jsme nezachytili rozběhnutého Gebreho. Tři jsme tam jen stáli a ani jeden na něj nezareagoval. To byla chyba. Krásně to pak trefil, s tím už jen těžko něco uděláte, ale zásadní chybou bylo, že jsme se s ním nikdo nechytil," zhodnotil Breite.

„Prvních patnáct minut bylo určujících. Do zápasu jsme vstoupili strašně vlažně, strašně špatně a málo aktivně. Soupeř byl agresivnější, důraznější a aktivnější. Byl to důležitý faktor ke vstřelení první branky, která vždy v takových utkáních určuje celkový ráz," řekl kouč Olomouce Václav Jílek, jehož tým naposledy venku vyhrál v srpnu ve Zlíně.

„Po inkasované brance jsme byli lepším týmem, do poločasu určitě. Převzali jsme iniciativu, Liberec se stáhl. Rozhodla však efektivita. Měli jsme dvě vyložené brankové příležitosti, bohužel Pablo (Gonzáles) a Hálič (Hála) neproměnili," litoval Jílek, že jeho hráči nedokázali potrestat chyby v defenzivě domácích.

Podruhé Hanáci inkasovali z penalty ve druhém poločase po faulu Zifčáka na Chaluše. Pokutový kop posvětil VAR a proměnil ho Júsuf.

„Zákrok jsem neviděl, ale zpochybňovat penaltu nechci. Pro Liberec to byl důležitý gól. Po něm jsme si toho už tolik nevytvořili, možná jednu šanci, bylo to už v křeči," uzavřel zklamaně Breite.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.