Hlavní obsah

Opava - Příbram 0:0Opava nevyhrála už třináct kol a zůstává poslední

Opava

Fotbalisté Opavy remizovali v sobotním utkání 19. kola první ligy s Příbrami 0:0. Opava nevyhrála 13 kol po sobě a zůstala poslední. Hosté nezvítězili 8 kol v řadě, ale posunuli se na 16. místo.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Zleva David Březina z Opavy a Milan Lalkovič z Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Premiéru v nejvyšší soutěži si odbyl třiadvacetiletý brankář Opavy Digaňa. Slovenský gólman si na míč v úvodním dějství takřka nesáhl, Středočeši totiž nevyprodukovali ani jednu střelu na bránu.

Slezané, kteří v úterý v naprosto odlišné sestavě vypadli ve třetím kole domácího poháru s třetiligovými Karlovými Vary po prohře 0:3, byli v prvním poločase aktivnější.

Foto: Facebook SFC Opava, Facebook

Do odklízení sněhu ze hřiště se pustil i opavský kouč Radoslav Kováč.

Hned v úvodu po centru Březiny nebezpečně hlavičkoval Dedič, jenže balon vyrazil mimo tyče příbramský gólman Kočí. Ten si po půlhodině hry skvěle poradil také s jedovatou střelou Nešického zpoza šestnáctky. Spoustu práce měl Kočí také s Březinovou tvrdou ranou z přímého kopu, míč s potížemi vytěsnil do zámezí.

Po změně stran střídající Čvančara sklepl míč pro Nešického, který však vypálil bez přípravy vysoko nad příbramskou bránu. V závěru Kočího nepřekonal z dorážky ani stoper Didiba.

Slezané doma v nejvyšší soutěži nevyhráli posedmé za sebou a v posledních čtyřech zápasech tam neskórovali. Opava nepodlehla v lize Příbrami pošesté v řadě, poslední čtyři duely ale skončily remízou. Středočeši od loňského května nezvítězili venku ve 14 ligových utkáních po sobě.

19. kolo první fotbalové ligy:
SFC Opava - 1. FK Příbram 0:0
Rozhodčí: Pechanec - Matoušek, Mojžíš - Machálek (video). ŽK: Didiba, Březina, Smola - Vilotič, Cmiljanovič, Kvída, Laňka. Bez diváků.
Opava: Digaňa - Březina, Kulhánek, Didiba - Mondek (75. Hrabina), Tiéhi, Nešický, Hellebrand, Helešic (59. Čvančara) - Kania (87. Schaffartzik), Dedič (59. Smola). Trenér: Skácel.
Příbram: Kočí - Laňka, Kvída, Tregler, Vilotič, Cmiljanovič - Lalkovič (87. Antwi), Hájek (63. S. Kingue), Nový (72. Pilík) - Zorvan - Voltr (87. Vávra). Trenér: Horváth.

Reklama

Související témata: