Hlavní obsah

Opavy je mi líto, netají Juliš, že Sparta jen tak tak přežila první půli

Opava

Žádný velký výkon nepředvedli. Podstatné však pro fotbalisty pražské Sparty je, že jejich druhá letošní výprava do Slezska během čtyř dnů tentokrát skončila ziskem tří bodů. Po nedělní plichtě v Ostravě zvítězili 3:0 na hřišti poslední Opavy. „Tři body dnes byly důležitější než kvalitní herní výkon. Domácí byli velmi nepříjemní a důrazní, jejich fotbal nám moc neseděl. Byli jsme ale efektivní a dokázali se prosadit,“ oddechl si při hodnocení pro O2 TV Sport trenér Václav Kotal.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Sparta v Opavě zabodovalo naplno...

Článek

Program je nabitý, proto k dohrávce podzimního 13. ligového kola odletěli. A nelitují.

„Zpátky do letadla se těším. Teď nás čekají dva zápasy doma, chceme bodovat dál," poukazuje Václav Kotal na další duely s Mladou Boleslaví a Bohemians.

Výsledek vypadá jednoznačně, Sparta však vzhledem k předvedenému výkonu vytěžila maximum. Po gólu ze 3. minuty se zase předvedla až v závěru.

„Paradoxně nám rychlý gól až uškodil, nic jsme pak do přestávky neměli. Přežili jsme první půli jen tak tak. Opavští byli důrazní, nedařilo se nám dát balon na zem. Druhý gól si dali sami, je mi jich až líto," oceňuje soupeře Lukáš Juliš.

Jedenáctá trefa byla vítězná

Vítězná trefa je pro něj již 11. brankou v sezoně, upevnil si tak vedení v tabulce střelců. po Karlssonově centru skóroval pohotovou patičkou, kterou už jednou předvedl v prosinci 2015 v pohárovém duelu proti APOEL v Nikósii.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Sparty se radují z gólu.

„Takové zakončení netrénuji. David balon hezky nastřelil, intuitivně jsem dal do centru nohu. Spíš mi přišlo, že jsem míč tečoval přes špičku, povedlo se mi ho usměrnit do branky," líčí spokojený kanonýr.

Účel daleké mise je splněn, Sparta se bodově dotáhla na druhý Jablonec.

„Hlavně v první půli jsme prohrávali souboje. Domácí všechno nakopávali přes Žídka a my se s tím nevypořádali. Měli jednu, dvě šance, jinak rozhodla naše efektivita," poukazuje Kotal.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama