Hlavní obsah

Opovažte se fandit! Sparťanští ultras vyhlásili před důležitým zápasem s Plzní bojkot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většinou jdete na fotbal a chcete svůj tým fanděním dohnat k co nejlepšímu výsledku. Řada fanoušků zastává heslo „Hrdí když se vyhrává, věrní když se nedaří.“ Jenže to není případ většiny sparťanských ultras, kteří před důležitým zápasem s Plzní vyhlásili zákaz fandění. Někteří z příznivců ale s rozhodnutím nesouhlasí.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Pochod příznivců fotbalistů Sparty na derby se Slavií.

Článek

Spartě se v uplynulém měsíci dařilo. Připsala si tři ligová vítězství v řadě, navíc si zastřílela v MOL Cupu proti Domažlicím, které porazila 6:1. Fanoušci očekávali, že povedené výsledky jejich oblíbence nakopnou před derby se Slavií, jenže chyba lávky.

V prvním poločase přišla studená sprcha v podobě čtyř gólů a fanouškům Letenských došla trpělivost. Před dalším důležitým ligovým šlágrem s Plzní vyhlásili ultras zákaz fandění. „Info k zápasu v Plzni: tento zápas bude bez fandění a věšení vlajek v sektoru. Do odvolání se nebude používat chorál Sparta Praha Šampion na domácích a venkovních zápasech," stojí na oficiálních facebookových stránkách Ultras Sparta.

V komentářích pod příspěvkem se to hemží protichůdnými reakcemi. „Nesouhlas. Fandit se musí, i když - nebo spíš právě proto - že se nedaří," zní například jeden z příspěvků. Další nesouhlasí. „Když přestanou lidi chodit, třeba to někomu dojde, že takhle to nejde dál..." píší.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílel uživatel @ultras_sparta

Dál je to stejné. „Naprostý souhlas!!!" nebo naopak „Co to je za pí**vinu, ten kdo to vymyslel, je stejně vypatlanej jako naše vedení..." zní z dalších komentářů.

Dočkají se sparťani ve Štruncových sadech podpory, nebo ne? Uvidí se v sobotu.

Reklama