Hlavní obsah

Ostrava - Ml. Boleslav 1:0Oslavenec Fleišman se díky krásné trefě stal hrdinou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Fleišman 1 : 0
Záznam online reportáže

Ostrava

Fotbalisté Ostravy porazili v 6. ligovém kole Mladou Boleslav 1:0. Gólem rozhodl o výhře Baníku Jiří Fleišman, který tak stylově oslavil 300. start v nejvyšší soutěži. Slezané vyhráli ve čtvrtém z posledních pěti kol a Středočechy zdolali v lize potřetí za sebou.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Vpředu zleva Jakub Pokorný z Baníku a Milan Škoda z Boleslavi.

Článek

Baník po pohárovém dramatu s třetiligovým Hlučínem, který porazil 1:0 po prodloužení, změnil sestavu na devíti postech. Ve třetím domácím utkání ligové sezony narazil na nejzdatnějšího soupeře, který mu toho v úvodu moc nedovolil. Možná i proto, že domácí nastoupili v nepříliš obvyklém rozestavení se třemi stopery, se do tempa dostávali pomaleji.

Úvodních 20 minut se odehrálo bez větších šancí. Pak po šťastném odrazu v malém vápně dopravil balon do sítě De Azevedo, který však k ostravské smůle stál v ofsajdu.

Baník se v ofenzivě začal probouzet. Vrcholem jeho snažení byl v 31. minutě parádní gól Fleišmana, který volejem krásně trefil centr Ndefeho. Šestatřicetiletý hráč skóroval v lize poprvé od listopadu 2019 a navíc proti svému bývalému klubu.

Další šanci měl po rohu Lischka, z malého vápna ale hlavičkoval těsně vedle. Poté málem udeřilo na druhé straně. Po brejku se míč dostal ke Skalákovi, který z pravého křídla přestřelil. Už v nastavení mohl vedení domácích zvýšit Potočný, s míčem ve vápně se dokázal otočit a jeho ráně chyběl jen kousek přesnosti.

Po přestávce začala hra vyznívat více ve prospěch hostů. Aktivitou v zakončení oplýval střídající Ladra a zejména jeho druhá šance zaváněla gólem, ale hlavička v 64. minutě postrádala pár centimetrů.

Poté musel proti střídajícímu Almásimu zasahovat i boleslavský gólman Halouska, ale závěrečná čtvrthodina se odbývala převážně na ostravské polovině hřiště. V 76. minutě byl blízko své čtvrté trefě v ligovém ročníku Škoda, avšak i jeho hlavička těsně minula bránu.

Tlak Boleslavi gradoval, do domácího vápna létal jeden centr za druhým, ale ostravská obrana v čele se spolehlivým Laštůvkou odolala. Baník doma od ledna neprohrál v nejvyšší soutěži 11. duel v řadě. Středočeši nevyhráli tři z posledních čtyř kol a venku v lize naplno nebodovali potřetí za sebou.

Fotbalová liga - 6. kolo:
Baník Ostrava - FK Mladá Boleslav 1:0 (1:0)
Branka: 31. Fleišman. Rozhodčí: Hrubeš - Kubr, Ratajová - Orel (video). ŽK: Sor, Kuzmanovič - Dancák, Ewerton, Jurásek, Karafiát. Diváci: 5071.
Ostrava: Laštůvka - Pokorný, Svozil, Lischka - Ndefe, Tetour (86. Jánoš), Kaloč, Potočný (59. Kuzmanovič), Fleišman - De Azevedo (68. Sor), Klíma (59. Almási). Trenér: Galásek.
Boleslav: Halouska - Douděra, Suchý, Karafiát, Jurásek - Dancák (46. Ladra), Matějovský - Skalák (74. L. Mašek), D. Mašek (74. Fila), Ewerton - Škoda. Trenér: Jarolím.

Reklama