Hlavní obsah

Karviná - Pardubice 0:2Pardubice se výhrou v Karviné bodově dotáhly na čtvrtou Olomouc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Petráň 0 : 1
72. Huf 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Pardubic zvítězili ve 14. kole první ligy v Karviné 2:0. Nováček soutěže se po závěrečném utkání podzimní části v neúplné tabulce bodově dotáhl na čtvrtou Olomouc. Vítězný gól Východočechů vstřelil ve 13. minutě bývalý hráč Karviné Michal Petráň. Jeho spoluhráč Ewerton v 35. minutě neproměnil penaltu, ale v 72. minutě přidal pojistku střídající David Huf. Slezané prohráli po čtyřech kolech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Pardubic David Huf se raduje z gólu - ilustrační foto

Článek

Hosté se museli obejít bez vykartovaného kapitána Jeřábka. Na hrotu pardubického útoku nastoupil poprvé v ligové sezoně od začátku Petráň, který v minulém ročníku hostoval právě v Karviné.

Důvěru trenérského dua Jiří Krejčí, Jaroslav Novotný splatil už ve 13. minutě úvodním gólem zápasu, kterým korunoval aktivní nástup svého celku. Petráň se ve vápně opřel ze vzduchu do Solilova centru a zakončením na vzdálenější tyč nedal brankáři Bolkovi šanci.

Potom začali hrozit i Slezané. Papadopulos nejdříve hlavičkoval v šestnáctce těsně vedle tyče, následně běžel sám na gólmana Boháče, který však vyběhl a čistým skluzem šanci zastavil. Poté si rovněž poradil s jeho přízemní střelou zpoza vápna.

Ve 34. minutě hostující záložník Cadu upadl v pokutovém území po kontaktu se Santosem a sudí Zelinka nařídil penaltu. K ní se postavil Ewerton, ale jeho střelu vytáhl Bolek na břevno. Vzápětí si poradil i s pardubickým brejkem, když se ho Pfeifer neúspěšně pokusil překonat střelou mezi nohy.

V závěru úvodního dějství Ewerton předložil míč na hranici malého vápna Caduovi, od druhé inkasované branky ale domácí zachránil stoper Dramé, který jeho střelu zastavil.

Domácí kouč Juraj Jarábek provedl o přestávce trojité střídaní. Karviná přidala na aktivitě. V 56. minutě běžel sám na Boháče Qose, jenže vyslal slabou střelu po zemi. O deset minut později Boháč nejprve vyrazil Papadopulosovu ránu a poté skokem zastavil i Ostrákovu dorážku, mířící do prázdné branky. Pardubického gólmana nepřekonal zblízka ani Mikuš a pak ani Janečka.

Promarněné příležitosti mrzely domácí o to víc, že v 72. minutě přidal střídající Huf pojistku na 2:0. Balon se od Janečky odrazil do šestnáctky k hostujícímu útočníkovi, který vsítil pátý gól v ligové sezoně.

Karviná potvrdila, že se jí doma nedaří. Z posledních 11 ligových utkání tam zvítězila pouze jednou. Východočeši venku v nejvyšší soutěži bodovali naplno teprve ve druhém ze sedmi duelů v této sezoně.

14. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - FK Pardubice 0:2 (0:1)
Branky: 13. Petráň, 72. Huf. Rozhodčí: Zelinka - Kotalík, Pečenka. ŽK: Dramé, Mangabeira - Cadu, Čelůstka. Bez diváků.
Karviná: Bolek - Santos, Dramé (46. Čmelík, 54. Janečka), Šindelář, Ndefe (81. Smrž) - Ostrák, Qose, Herc (46. Mangabeira), Bartošák - Haša (46. Mikuš), Papadopulos. Trenér: Jarábek.
Pardubice: Boháč - Surzyn, Šejvl, Toml, Čelůstka - Solil, Tischler - Cadu (63. Sláma), Ewerton (74. Langedijk), Pfeifer (85. Hušek) - Petráň (64. Huf). Trenér: Novotný.

Reklama

Související témata: