Hlavní obsah

Pelta reaguje na nepovedenou sezonu, Horejš v Jablonci skončil!

Po nevydařené sezoně zakončené domácí prohrou s Teplicemi 0:2 sáhl majitel fotbalového Jablonce Miroslav Pelta k radikálnímu řešení. Na Střelnici končí po jednom roce kouč David Horejš, který měl v klubu smlouvu ještě na jeden rok.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Trenér Jablonce David Horejš během duelu se Zlínem.

Článek

Jablonec obsadil v lize konečné třinácté místo, ale před sezonou si dělal zálusk na skupinu o titul. A vedení severočeského klubu hned po skončení sezony reaguje.

„Trenér David Horejš spolu se svým realizačním týmem již nebude pokračovat v FK Jablonec. Vedení klubu rozhodlo o odvolání hlavního trenéra Davida Horejše a jeho realizačního týmu. Důvodem jsou neuspokojivé výkony a výsledky v sezoně 2022/2023. Jméno nového hlavního trenéra a asistentů oznámíme v nejbližších dnech," oznámil klub v pondělí dopoledne.

Jde o překvapivou reakci. Ještě po nedělním prohře s Teplicemi Horejš vyprávěl o přípravě na další ročník ligy. „V týdnu jsme měli s panem majitelem sezení a bavili jsme se o hráčích. Jsou tady hráči na hostování a některé si kluby stahují. O některé máme zájem, aby pokračovali, některé už dál chtít nebudeme. Ale hráči se to musí nejprve dozvědět od nás," říkal s vírou, že příští sezona už bude pro Jablonec příznivější.

„I teď jsme byli blízko k tomu, aby pro nás byla hodnocena hodně kladně, bohužel takový je fotbal, což jsme mohli i v sobotu vidět v německé lize. Je nevyzpytatelný. Přišli jsme o vítězství v poslední vteřině s Olomoucí, která sezonu de facto převrátila na opačnou stranu. Kdybychom gól nedostali, hodnotili bychom to úplně jinak," říkal Horejš na tiskové konferenci s připomenutím zápasu 29. kola s Olomoucí, kdy zelenobílí přišli o jistotu prostředí skupiny po inkasování vyrovnávacího gólu na 2:2 v posledních vteřinách zápasu. Teď poznal nevyzpytatelnost fotbalu na vlastní kůži.

Reklama