Hlavní obsah

Pelta zůstává pod Ještědem předsedou. Jsem připravený pro kraj makat, řekl

Jablonec nad Nisou

Šéfem Libereckého krajského fotbalového svazu zůstává Miroslav Pelta. Ve volbách dnes porazil protikandidáta Ondřeje Holečka, kandidáta iniciativy F-evoluce. Šéf fotbalového Jablonce získal 24 hlasů, jeho soupeř 15.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šéf Jablonce Miroslav Pelta obhájil post předsedy Libereckého krajského fotbalového svazu

Článek

„Jsem připravený pro kraj makat. Vy jste mě probudil, to říkám férově, našlápl jste mě. Člověk potřebuje konkurenci a tlak," řekl Miroslav Pelta ve vystoupení před volbou předsedy svazu. 39letý Ondřej Holeček vyzval dosavadního šéfa fotbalového svazu v kraji jako předseda fotbalového klubu v Hrádku nad Nisou, podporoval ho jako svého přítele i současný hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

„Kandidoval jsem proto, aby byla možnost volby. S lidmi z fotbalového prostředí z Liberecka jsme došli k závěru, že by měl přijít svěží vítr," snažil se v projevu přesvědčit volitele. A zároveň zmínil i obžalobu Miroslava Pelta v případu rozdělování sportovních dotací.

„Myslím, že to není šťastné rozhodnutí, dokud není vyřízené soudní řízení. Zároveň si myslím, že není ideální, aby člověk, který dobře vede prvoligový klub, řídil ještě krajský fotbalový svaz," řekl s tím, že před Jabloncem musí za aktuální druhé místo v nejvyšší soutěži smeknout.

„Je dobře, že se to tady nepere, nepomlouváme se a není to jako v některých jiných krajích, kde je to občanská válka," pronesl v následujícím projevu Pelta.

„Fotbal máme všichni rádi a ať to dopadne jakkoliv, zůstaneme přátelé. Ne jako v politice. Je potřeba, abychom se podporovali, protože jsme malý kraj. A je potřeba, abychom společně bojovali o to, aby měl fotbal na republikové úrovni morální kredit," řekl. Splnil roli favorita a vyhrál o devět hlasů.

Reklama

Související témata: