Hlavní obsah

Penaltoví hrdinové Zelinka s Adámkovou si o víkendu odpočinou

Praha
Aktualizováno

Rozhodčí Miroslav Zelinka a Jana Adámková nebudou po svých výkonech v utkání Pardubice - Sparta (2:2) delegováni na víkendové kolo fotbalové ligy. Komise rozhodčích se k nim obšírněji vyjádří až příští úterý na svém pravidleníém zasedání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Miroslav Zelinka sleduje VAR během utkání Pardubice - Sparta.

Článek

Komise rozhodčích dostala na stůl další horký brambor. Den po zápase Pardubic se Spartou k němu vydala jakési předběžné opatření, hodnocení oznámí až v úterý.

Hlavní rozhodčí Miroslav Zelinka ve spolupráci s kolegyní u VAR Janou Adámkovou nařídil dva pokutové kopy. První pro Spartu byl velmi sporný, druhý pro Pardubice pak těžko uvěřitelný.

„Zvážíme další postup," avizoval Ondřej Kasík, ředitel komunikace Sparty.

Letenší skórovali z pokutového kopu za kontakt Ewertona s Matějem Polidartem. Pardubický hráč při odkopu mimoděk zasáhl paží do obličeje soupeře, evidentně bez úmyslu. Sudí Zelinka nejprve nepískal, teprve Adámková od videa do dění vstoupila. Hlavní rozhodčí pak po přezkumu u obrazovky penaltu přece jen nařídil.

Jenže došlo i na Spartu. V 70. minutě Zelinka odpískal penaltu po souboji Tomáše Wiesnera s Tomášem Čelůstkou, žádný z televizních záběrů ovšem neprokázal, že by k nějakému kontaktu vůbec došlo. Zelinka situaci krátce konzultoval s VAR, ale k monitoru se podívat nešel...

Domácí z penalty vyrovnali na 2:2 a Letenští nevěřili svým očím... „Ani nevím, jestli to mám vůbec komentovat," řekl trenér Pavel Vrba pro O2 TV Sport.

Reklama

Související témata: