Hlavní obsah

Petržela se zázrakem ani nepočítal, Zlín přesto Spartu vyděsil

Praha

Strašák bídných závěrů dobře rozehraných zápasů znovu obcházel pražskou Letnou. Fotbalisté Sparty si však tentokrát oddychli. Zlín udolali 2:1 a tři kola před koncem ligy jsou stále ve hře o pohárovou Evropu. „Začátek jsme měli velmi dobrý, už tam jsme mohli rozhodnout a dohrát zápas mnohem klidněji,“ uvědomuje si útočník David Lafata, který si jako náhradník připsal vítěznou trefu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Zlína Vlastimil Petržela se při utkání na Spartě netvářil zrovna vesele.

Článek
Fotogalerie

Ševci dorazili do Prahy s hodně záplatovanou sestavou. Přesto Spartu vyděsili, když v závěru dokázali snížit a drželi ji v napětí až do konce.

„Vzhledem k sestavě, jakou jsme měli k dispozici, jsem se zázrakem ani nepočítal. A není až tak strašné, když tihle kluci dokáží prohrát se Spartou jen 1:2," říká Vlastimil Petržela, trenér Zlína.

Pražané si oddechli, po minulé porážce v Ostravě potřebovali uspět stůj co stůj.

„Dostali jsme gól, který způsobil drama. Když jsme vedli 2:0, soupeř do té doby neměl šanci, navíc rozdíl mohl být ještě vyšší. Bohužel jsme umožnili Zlínu jak dát kontaktní gól. Po něm už ale další šanci neměl. Hlavní jsou tři body, jedeme dál," kvituje kouč Pavel Hapal.

Lafata se chopil šance

Václava Kadlece nepustila v rudém dresu do hry viróza, během prvního poločasu se pak zranili Drchal a Frýdek. „Frýdkovo zranění snad nebude vážné. Trochu se obávám o Drchala, který má problém s kolenem. Na vyšetření teprve půjde," líčí sparťanský trenér.

Místo zraněného mladíka tak naskočil na hrot kapitán Lafata, který po delším čase dostal trochu delší prostor. A hned se odvděčil vítěznou trefou.

„Trénuju a jsem připravený na svou šanci," krčí rameny David Lafata. Po sezóně mu končí smlouva, nechce však prozradit, co plánuje dál.

„Další sezónu už samozřejmě plánujeme, ale současná ještě neskončila. Na Davida se mě tedy zeptejte až po ní. Je nadále plnohodnotným hráčem a věřím, že příště bude znovu připravený," dodává Hapal.

Reklama

Související témata: