Hlavní obsah

Pilík se usmíval, Berkovec kabonil

Příbram

Příbramský střelec Tomáš Pilík a gólman fotbalistů Bohemians Martin Berkovec byli hlavními aktéry sobotní ligové bitvy u říčky Litavky. Zatímco první se radoval z parádní trefy, druhý přiznal, že jeho chyba rozhodla zápas...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gólman Bohemians Martin Berkovec.

Článek

Trefy Tomáše Pilíka drží Příbram nad vodou. „Jako spasitel se necítím. Před tím trestňákem jsem chtěl míč nechat Honzovi Rezkovi, ale on standardku svěřil mně. Zkusil jsem to ke vzdálenější tyči, což normálně nedělám a kopu přes zeď. To asi Berkovce zmátlo, protože udělal krok za zeď, a to neměl," popsal svoji parádní trefu Pilík. Domácí si oddechli, ale zdaleka nejásají.

„Hrádec vyhrál, což nás nepotěšilo, ale my musíme koukat především na sebe a sbírat body. Teď máme soupeře papírově hratelnější než na začátku jara. Uvidíme, kolik bodů získáme a na co to bude stačit," přemýšlel nahlas.

Martin Berkovec přiznal: „Bylo to z velké vzdálenosti, navíc na vzdálenější tyč. To jsem měl chytit. Moje chyba rozhodla a už není podstatné, jestli jsem udělal krok za zeď nebo ne. Při té velké šanci Příbrami v první půli jsem měl štěstí, míč mě trefil u bližší tyče."

Po zápase byli hráči Bohemky „u zpovědi" před kotlem fanoušků, kteří skandovali, že chtějí Bohemku. „Řekli nám, co si myslí, já je chápu, že jsou nespokojení. My také," smutnil Berkovec.

Koubek cítí tlak

Kouč Bohemky Miroslav Koubek si posteskl, že jeho tým prohospodařil první poločas. „Nehráli jsme to, co jsme chtěli, nebyli jsme agresivní, nenabízeli se. O přestávce jsme si to vyříkali, ale paradoxně, když jsme měli tlak, přišel hloupý faul Kuchty a darovali jsme Příbrami to, co má nejraději a na co má Pilíka, trestný kop proměnil. Naše dobývání pak bylo marné," přiznal.

K nespokojeným fanouškům řekl: „Mají na to právo, cítím na sebe tlak, slova kritiky na svoji osobu, protože jsem za situaci odpovědný. Z té šlamastiky se ale musíme dostat sami."

Jeho protějšek Kamil Tobiáš naopak zářil. „Mně se zápas hodnotí dobře. V první půli měla naše hra i fotbalové parametry. Z dobrých kombinací po stranách jsme ale nic nevytěžili. Naopak ve druhé půli, kdy jsme se dostali pod tlak, jsme rozhodli ze standardní situace zápas. Tomáš Pilík trestňáky netrénuje, ale on má tu pravačku výbornou od přírody," pochválil exekutora vítězné trefy. Dobrou náladu mu nezkazila ani výhra Hradce ve Zlíně. „To pro nás nic neznamená. My musíme nasbírat tolik bodů, aby na konci byly dva týmy pod námi."

Reklama