Hlavní obsah

Plot je zpět, četník opět zachránil svět. Fanoušci Slavie si rýpli do policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odezva fanoušků se dala očekávat. „Plot je zpět, četník opět zachránil svět,“ stálo během nedělního utkání 22. kola Fortuna ligy s Pardubicemi (3:0) na choreu na slávistické Tribuně Sever jako reakce na vrácení plotu do sektoru hostí. Téma vyvolalo v týdnu napříč fotbalovým prostředím velké emoce a mělo by dojít i na jednání s politiky.

Foto: Profimedia.cz

Choreo fanoušků Slavie při zápase s Pardubicemi na adresu policie kvůli vrácení plotu do sektoru hostů

Článek

Jen ve zkratce. V úterý Slavia oznámila, že se do sektoru pro fanoušky hostů musí po roce opět vrátit plot. „Bez tohoto kroku Policie ČR odmítla vydat certifikaci Edenu jako stadionu způsobilého pro konání zápasů Fortuna ligy,“ informoval klub.

Police se vyjádřila skrz sociální síť X. „Nejde o naše rozhodnutí! O certifikaci stadionů rozhoduje certifikační komise složená ze zástupců LFA, FAČR, ministerstva vnitra a Policie ČR. Jelikož stadion v Edenu nesplnil podmínky, stanovené také ze strany UEFA, nemohla komise, nikoliv my, certifikaci udělit.“ Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík to označil za slovíčkaření.

A než dojde k výsledkům jednání a případné změně stanov či ponechání stávajících pravidel, bude téma plotu fotbalovým prostředím opakovaně rezonovat.

Stalo se tak mimo jiné v závěru nedělního duelu s Pardubicemi. „Ave Slavia, f*ck polizia,“ skandovali fanoušci z Tribuny Sever zahaleni v tu chvíli velkým choreem. Jen na okraj, ten samý chorál se stal symbolem podzimního venkovního zápasu Evropské ligy na AS Řím, kde bylo fanouškům Slavie zakázáno velké choreo a následný přesun ze stadionu zpět do Prahy se kvůli zásahům policie protáhl o hodiny.

Řešení celé situace možná přijde brzy. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) přes svou kancelář pro deník Sport uvedl, že chce svolat jednání všech zainteresovaných stran, tedy pravděpodobně jeho resortu a dalších zástupců policie, LFA i FAČR.

Nutno podotknout, že poslední rok bez plotu se obešel bez závažnějších incidentů vyjma derby, při němž ale paradoxně plot instalován byl. Stejně jako během zápasů v evropských pohárech.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.