Hlavní obsah

Slavia - Plzeň 2:0Plzeň dohrávala v Edenu bez tří vyloučených, takže Slavia ji nakonec přece jen udolala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
65. Lingr 1 : 0
90. Krmenčík 2 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Jen s osmi muži nakonec dohrávala Plzeň duel 13. ligového kola s mistrovskou Slavii, takže v pražském Edenu zákonitě padla. Už po jedenácti minutách byl vyloučen po intervenci VAR Řezník, devět minut před koncem spatřil červenou kartu Pernica a v samém závěru ještě Mosquera. Pražané početní výhody využili ke gólu, jenž dal v 65. minut Lingr a který rovněž muselo posvětit video, v nastavené čase pak jejich výhru stvrdil Krmenčík. Slavia se tak v tabulce prodrala na druhou příčku, přičemž na Viktorii ztrácí už jen bod.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radim Řezník v diskusi s rozhodčím.

Článek
Fotogalerie

Už po tuctu odehraných minut bylo zřejmé, že z ligového šlágru nebude nic. Anebo že z něho zbude pramálo, protože po vyloučení Řezníka bylo evidentní, že Plzeň bude v deseti bránit, střádat minuty a vyčkávat, zda by se jí přece jen nenabídla příležitost k ohrožení Mandousovy brány. Co jiného také od ní očekávat v duelu, v němž šlo o hodně jí, stejně jako domácí Slavii?!

Přitom po Řezníkově zákroku na Ševčíka se sudí Franěk nejdřív spokojil jen s varováním adresovaným hostujícímu obránci. To až jeho kolega u videa Štěrba apeloval, že by měl tasit červenou kartu a hlavní na něho po prozkoumání videa dal.

Řezník to skutečně přehnal a přinutil Viktorii hrát více než 80 minut v oslabení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radim Řezník hned na úvod zápasu se Slavií viděl červenou kartu.

Domácím, do jejichž sestavy se vrátil uzdravený Masopust a v níž vyrukoval i Olayinka zraněný ve středeční dohrávce s Olomoucí, však byla početní převaha k ničemu. Za celou první půli si nevytvořili vážnější šanci, natož aby vyslali na Staňka pořádnou střelu. Jejich územní převaha vytrvale ztroskotávala na zformované defenzivě soupeře. Všechny akce byly totiž příliš zdlouhavé, komplikované a čitelné. Chybělo zrychlení, moment překvapení, nápad, a hlavně důraz v šestnáctce, proto zůstávalo u bezbrankového skóre.

Trenér Trpišovský sice o půli zareagoval dvěma změnami v sestavě, první nebezpečný střelecký pokus v zápase si ovšem připsali hosté. Rána Buchy ze standardní situace byla pro Mandouse hodně nepříjemná, nová gólmanská jednička Slavie ji však vyboxovala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kopic z Viktorie Plzeň a Ondřej Lingr ze Slavie Praha

A když pár minut poté usoudil Franěk, že faul Ekpaie na Mosqueru nebyl z kategorie těch, které by volaly po druhé žluté a tudíž vyloučení, mohla Slavia znovu začít s obléháním šestnáctky hostů.

Už důraznějším a silnějším než do přestávky, a po 65. minutách korunovaným gólem Lingra, který ovšem dobré tři minuty prozkoumávalo video. To ale nakonec sudímu napovědělo, že po dalekonosné střele Stanciua, kterou Staněk neudržel, se o ofsajd nejednalo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Lingr ze Slavie Praha slaví se spoluhráči svůj gól na 1:0

Plzeň tak byla donucena po inkasované brance myslet i na útočení, jenže po pár sporadických pokusech z jejího záměru sešlo. V 81. minutě byl totiž po zákroku na Plavšiče vyloučený Pernica, v první nastavené minutě ho následoval ještě Mosquera.

Hosté tak dohrávali jen v osmi mužích, takže v páté nastavené minutě je ztrestal druhým gólem Krmenčík. Vůbec první brankou, kterou vstřelil v sešívaném dresu ze hry a která už jen podtrhla účet nepovedeného šlágru.

Slavia Praha - Viktoria Plzeň 2:0 (0:0)
Branku: 65. Lingr< 90. + 5 Krmenčík.. Rozhodčí: Franěk - Caletka, Kříž - Štěrba (video). ČK: 11. Řezník, 82. Pernica, 90. + 1 Mosquera (Plzeň).  ŽK: Ekpai - Kalvach, Mosquera. Diváci: 18 179.
Slavia: Mandous - Bah (46. Samek), Ousou, Kačaraba, Masopust - Hromada (46. Stanciu), Ševčík - Ekpai (59. Plavšič), Lingr (79. Traoré), Olayinka - Kucht (59. Krmenčík). Trenér: Trpišovský.
Plzeň: Staněk - Řezník, Pernica, Hejda, Havel - Kalvach (87. Chorý), Bucha - Kopic (77. Šulc), Sýkora (82. Kaša), Mosquera - Beauguel. Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: