Hlavní obsah

Plzeň dojela podzim na výpary. Jsem rád, že liga končí, prohlásil Bílek po ztrátě s Pardubicemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S Plzní sice přezimuje na první příčce, nedělní remízu (1:1) na půdě posledních Pardubic ale trenér Michal Bílek nekousal lehce. „Pro nás jde o jednoznačnou ztrátu," povzdechl si kouč Viktorie po skončení duelu ve Vršovicích.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trenér Plzně Michal Bílek.

Článek
Fotogalerie

Obhájce titulu nevyhrál v nejvyšší soutěži druhý z uplynulých tří zápasů a neúplnou tabulku vede o pět bodů před Slavií. Ta má ale ještě zápas ve Zlíně k dobru.

Co za nečekanou ztrátou stojí?

Věděli jsme, že pokud chceme vyhrát, že musíme být konsolidovaní po celý zápas. První půle z naší strany nebyla dobrá. Myslím tedy, že tam byl penaltový zákrok na Vlkanovu, nicméně jsme ji měli odehrát lépe. Po přestávce jsme dali gól, nastřelili břevno, měli jsme tlak a další šance. Vítězný gól jsme bohužel nedali.

V závěru podzimu jste ztratili pět bodů. Jeli jste vzhledem k náročnému programu přes závit?

Poslední kola nebyla jednoduchá, měli jsme také zdravotní problémy. Museli hrát i nalomení hráči, kádr se rapidně zúžil. Jsem proto rád, že liga končí, že se dáme fyzicky do pořádku.

Cítil jste z hráčů, že poslední zápasy tahají nohy?

V ideální fyzickém rozpoložení se necítí ani jeden z hráčů. To ale nic nemění na tom, že jsme měli Pardubice porazit.

Jaké je vaše hodnocení ligového podzimu?

Jsme první, přestože jsme hráli evropské poháry. Nebylo jednoduché přepínat na ligu. Celkově tedy můžeme být spokojeni. Ale těžko se mi hodnotí podzim po zápase s Pardubicemi, který jsme měli vyhrát. Byl bych samozřejmě raději, kdybychom si do jara přenesli větší náskok.

Dají se očekávat v zimní pauze změny v kádru?

Teď je předběžné cokoli říkat. Změny ale nebudou velké, bavíme se o jedné, o dvou. Kádr v Plzni je široký, kvalitní. Jsem rád, že se dáme do začátku přípravy zdravotně do kupy, marodů máme až až. Pauzu tedy vítám.

Zimní přípravu zahájíte 19. prosince. Budete mít už k dispozici všechny zraněné hráče?

Doufám, že nikdo už marodit nebude. Uvidíme tedy, co s Vaškem Jemelou, který jde na operaci s ramenem.

Reklama