Hlavní obsah

Plzeň je dva kroky od ráje! Titul? Ještě je hodně daleko, brzdí euforii Bílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Dva kroky od ráje. Fotbalová Plzeň se opět o něco přiblížila senzaci, v neděli v Doosan Aréně skolila z cesty za vysněným titulem další kámen. Papírově ten nejtěžší ze tří, které ta zůstaly po remíze na Slavii v uplynulém týdnu. Góly Beauguela, Havla a Hejdy porazila 3:0 pražskou Spartu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Michal Bílek v duelu Plzně proti Spartě.

Článek

„Udělali jsme důležitý krok, abychom o titul dál hráli," zůstal při zemi trenér Plzně Michal Bílek. Jeho mužstvo má bitvu o mistrovský titul se Slavií ve svých rukách. Ve středu nastoupí v Mladé Boleslavi proti Hradci Králové, v neděli doma přivítá Baník. Má jistotu: pokud 2x vyhraje, stane se českým šampionem bez ohledu na výsledky sešívaných.

„Jsou před námi dva těžké zápasy. Budeme se držet osvědčeného modelu. Tedy, že si výhru chvíli užijeme a od pondělí se začneme chystat na další utkání. Musíme Hradec porazit, což bude obrovsky náročné, obral o body Slavii i Spartu," upozornil Bílek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Bucha z Viktorie Plzeň vidí červenou kartu.

„Nechci o titulu vůbec mluvit. Žijeme si svůj sen. V Plzni je fantastická parta, hrozně moc bych jí titul přál. Už to, čeho jsme dosáhli, je neuvěřitelné. Nechal bych na expertech, jestli se náš fotbal líbí nebo ne. Pro nás je zásadní, že nálada v kabině je skvělá a sbíráme body," doplnil autor druhého góly, obránce Milan Havel.

Ze Západočechů sálá, jak moc chtějí Slavii vyfouknout titul. Jezdili „po zadku" od první do poslední minuty, nezacloumalo s nimi ani vyloučení záložníka Buchy z 25. minuty. Krátce po něm dokonce kapitán Hejda zasadil Spartě třetí úder. Když pak byl krátce po přestávce vyloučený sparťan Krejčí, mohli viktoriáni přidat další góly.

„Pokud budeme hrát jako proti Spartě - s chutí, agresivně, zodpovědně - můžeme být dál ve hře o titul," reagoval Bílek. „Ve vyloučení jsem měl malinko prsty i já, nechal jsem se obhodit a Buchič potom musel faulovat. Ale vedli jsme o dva góly, věřili jsme si, že zápas už dotáhneme," uvedl Havel.

Plzeň tak protáhla vynikající domácí sérii se Spartou, kterou v Doosan aréně porazila 7x v řadě. Prohrála s ní doma naposledy v srpnu 2011. Může jí navíc hřát, že ve všech třech vzájemných duelech v tomto ročníku Pražany jasně přehráli (3:2, 3:0, 2:2).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Hejda z Viktorie Plzeň oslavuje gól na 3:0

„Takhle měly dopadnout všechny tři zápasy se Spartou, měli jsme v nich jednoznačně navrch," pověděl Havel. „Pokaždé jsme Spartu v této sezoně předčili," těší Bílka, který má na dosah obrovský úspěch. S klubem, který je oproti pražským S chudým příbuzným, a od léta marně hledá nového investora, stojí dva zápasy od ligového trůnu.

„Víte, zažil jsem před lety ve Spartě situaci, kdy jsme tři kola před koncem měli náskok čtyř bodů. Jenže potom jsme dvakrát prohráli... Pro mě jsme titulu ještě hodně daleko, čeká nás spousta práce," prohlásil Bílek.

Reklama

  0 : 0 Teplice - Č. Budějovice 0 : 0 6. min Živě
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články