Hlavní obsah

Plzeň na Slovácku? Nepodali jsme špatný výkon, tvrdil kouč Bílek navzdory porážce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Plzně nevyužili možnost posunout se před Slavii, která zaváhala v sobotu v Teplicích, zpátky do čela ligové tabulky. V Uherském Hradišti v neděli podlehli Slovácku 0:2 a po 21 zápasech vyšli na soupeřových stadionech bodově naprázdno.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Plzně Michal Bílek při utkání proti Slovácku.

Článek
Fotogalerie

„Jestli nás mrzí, že jsme slávisty nepřeskočili? My hlavně litujeme, že jsme v Hradišti neuhráli ani remízu," říkal kouč Viktorie Michal Bílek, podle něhož byli domácí produktivnější. „Ve vyrovnané první půli to Daníček krásně napálil z voleje. Po přestávce přidali z další ojedinělé akce druhou branku. Přitom do brejku jsme mohli jít těsně předtím my. Za stavu 0:2 pro nás už pak bylo hodně složité. Několik šancí jsme si na těžkém terénu, na němž míč hodně skákal, hlavně po změně stran vytvořili, avšak v koncovce nám scházela přesnost. Proto jsme prohráli, ale nemyslím si, že bychom podali špatný výkon," smutnil.

Poprvé na jaře postavil do základní sestavy uzdraveného útočníka Vydru. „Na trénincích vypadal solidně, takže jsme chtěli posílit defenzívu. Pracoval na hřišti dobře, ale nedostal se bohužel do zakončení," vadilo Bílkovi.

Ve druhé půli poslal postupně na trávník několik čerstvých hráčů. „Chtěli jsme posílit ofenzívu, proto jsme stáhli obránce Jemelku. Měli jsme pak hodně míč na kopačkách, soupeře jsme přitlačili. Jenže jeho defenzívu jsme nedokázali překonat. Slovácko je především v domácím prostředí velmi silné. Má zkušený tým. Odvedlo dobrý výkon," ocenil hru soupeře. „Není vůbec jednoduché získávat v Hradišti body. Nám se to v minulosti dařilo, tentokrát to bohužel nevyšlo," litoval.

Bílek byl shovívavý k obránci Havlovi, který si před druhým gólem Slovácka neporadil s unikajícím Petrželou. „Tolik bych mu to nevyčítal, Milan Petržela si navedl míč perfektně," tvrdil.

Trenér Viktorie připustil, že absence zraněného Kalvacha je pro jeho mužstvo značnou ztrátou. „Je to pro nás důležitý hráč. Má fotbalové myšlení, přesnou přihrávku a umí uklidnit hru. Určitě nám chybí. Avšak Květ, který nastoupil na jeho místě, odehrál slušné utkání. Ukázal svoje kvality," mínil navzdory prohře.

Reklama