Hlavní obsah

Plzeň - Budějovice 2:1Plzeň návrat po karanténě zvládla, doma porazila Budějovice

Plzeň

Fotbalová Plzeň se i po karanténě veze na vítězné vlně. V nedělním duelu 25. kola první ligy porazila doma 2:1 České Budějovice. Byla to její pátá výhra v řadě včetně úspěšného osmifinále MOL Cupu. Naopak Jihočeši čekají na vítězství už sedm zápasů. Branky Viktorie obstarali Kalvach a Falta, za hosty se trefil Novák. Západočeši jsou šestí, se ztrátou tří bodů na čtvrtý Jablonec. Mají ale k dobru jeden zápas. Budějovice zůstávají desáté.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu v utkání 25. kola proti Českým budějovicím. Třetí zprava autor branky Šimon Falta.

Článek

Plzeň, která kvůli karanténě nastoupila k soutěžnímu utkání po měsíci, v prvním poločase dominovala. Vyprodukovala spoustu střel, vypracovala si několik šancí. Profit byl však nízký - jediný gól. Postaral se o něj parádním volejem z hranice šestnáctky Kalvach.

Jihočechy držel brankář Vorel, který zneškodnil obrovské příležitosti Kaši a Ba Louy. Při ráně záložníka z Pobřeží Slonoviny měl i kus štěstí, míč putoval od břevna do tyče, aby Vorlovi následně doskákal do náruče.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Pavel Novák z Českých Budějovic střílí gól v utkání 25. kola Fortuna Ligy na půdě Plzně.

Hosté byli zapikolováni před svým pokutovým územím, k brance Viktorie vyráželi jen výjimečně. Zničehonic ale mohli udeřit, když gólman Staněk váhal s odkopem tak dlouho, až nastřelil napadajícího Javorka. Balon prolétl nad břevnem. Dynamo se ale před přestávkou dočkalo vyrovnání, když Novák z malého vápna hlavou nedal Staňkovi šanci.

Plzeň si však vzala vedení brzy zpět. V 56. minutě přihrál Ba Loua pod sebe Faltovi, který zavěsil pod břevno. Krátce předtím se blýskl Vorel, který vyrazil na břevno Beauguelovu pohotovou střelu ze čtyř metrů. Viktoria dál hosty mačkala, na Vorla vyslala několik střel. Pojišťující třetí gól sice nepřidala, těsný náskok však udržela.

25. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - Dynamo České Budějovice 2:1 (1:1)
Branky: 29. Kalvach, 56. Falta - 45.+1 Novák. Rozhodčí: Hrubeš - Kotalík, Hurych - Berka (video). ŽK: Talověrov, Vais (oba Č. Budějovice). Bez diváků
Sestavy:
Plzeň: Staněk - M. Havel, Kaša, Brabec, Limberský - Bucha, Kalvach, Čermák (64. Šulc) - Ba Loua (71. Mihálik), Beauguel (71. Ondrášek), Falta. Trenér: Guľa
Č. Budějovice: Vorel - Čolič, Talověrov, Králik, Novák - Havelka (62. Jánošík), Javorek - Čavoš, Brandner (70. Vais), Mršič (62. Mészáros) - Diop. Trenér: Horejš

Reklama