Hlavní obsah

Plzeň pátou příčku nepustila. Cíl jsme splnili, nastavenou laťku se teď pokusíme ještě zvýšit, řekl trenér Bílek

Opava

Ve 34. kole zbývalo v tabulce Fortuna ligy vyluštit jedinou tajenku. Které z mužstev skončí na pátém místě a jako poslední se kvalifikuje do evropských pohárů. Páté Plzni stačilo k jistotě postupu do druhého předkola nově vzniklé Konferenční ligy získat na hřišti poslední Opavy bod, což výhrou 3:1 překonala.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Radost Plzně v Opavě.

Článek

Že se hostům podaří v Opavě bodovat začalo být jasno už ve 13. minutě, kdy poslal hosty do vedení Aleš Čermák. „Věděli jsme, co potřebujeme a šli jsme si za tím," řekl plzeňský záložník.

Ještě v první půle se za hosty trefil Pavel Bucha, a přestože opavské naděje na chvíli vykřesal snížením na 1:2 Aleš Nešický, po gólu Milana Havla v závěru první půle bylo téměř jasno. „Gólů jsme mohli vstřelit více, protože těch šancí bylo dost. Jsme rádi, že jsme vyhráli a zvládli to, pro co jsme sem jeli" pokračoval Čermák.

Plzeň se bodovým ziskem podvanácté v řadě kvalifikovala do pohárové Evropy. „Věděli jsme, že když chceme být pátí, potřebujeme v Opavě vyhrát. Je dobře, že jsme to utkání měli pod kontrolou," hodnotil trenér Plzně Michal Bílek.

Jeho tým by úkol nakonec zvládl i kdyby v Opavě neuspěl. Oba plzeňští konkurenti o poslední pohárovou příčku, Liberec a Pardubice, v závěrečném kole doma prohráli. „Jsem rád, že jsme to po úvodních porážkách se Spartou a s Pardubicemi, které byly hodně nepříjemné, zvedli. Našim cílem bylo dokončit sezonu na pohárových příčkách. To máme úspěšně za sebou a nyní potřebujeme postavit takový kádr, abychom byli úspěšní i v další sezoně. V posledních zápasech jsme si nastavili laťku, kterou bychom v příští sezoně rádi ještě zvýšili," řekl trenér Plzně.

„Když budeme hrát zodpovědně, organizovaně, tak ty výsledky budou. Plzeň byla zvyklá hrát vysoko. Nezbývá, než si teď na chvíli oddychnout a dobře se připravit. Čeká nás předkolo evropského poháru a cíl je jasný - dostat se do základní skupiny," nahlédl do budoucnosti Bílek.

Velké přebudovávání kádru zatím neplánuje. „Kádr je tady dobrý, Je jasné, že budeme to chtít oživit. Někteří hráči odejdou, naopak se vrátí se hráči z hostování. P podobě kádru budeme v nejbližších dnech jednat," nastínil Bílek.

Reklama