Hlavní obsah

Plzeň - Zlín 2:0Plzeň porazila Zlín a přeskočila Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Beauguel 1 : 0
53. Ba Loua 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalová Plzeň zvládla dohrávku 24. kola první ligy, v Doosan Aréně porazila góly Beauguela a Ba Louy 2:0 Zlín. Díky vítězství poskočila v tabulce na páté místo před Liberec, Fastav zůstává třináctý. Zápas se v původním březnovém termínu nehrál kvůli koronavirové karanténě v týmu Viktorie, která má k dobru ještě utkání na Spartě.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jean-David Beauguel z Plzně se raduje z úvodního gólu v utkání se Zlínem.

Článek

Viktoria bez zraněných opor Buchy a Čermáka zahrozila poprvé v 18. minutě. Falta se odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti, míč proletěl těsně vedle. Vzápětí mohli udeřit hosté. Centr ze strany se dostal až k Poznarovi, který sice mířil pod břevno, ráně ale chyběla dostatečná razance. Staněk dokázal vyrazit míč mimo tyče.

Po půlhodině se prezentoval zajímavou střelu Šulc, po níž Viktoria zahrávala rohový kop. Ten propadl na malé vápno k Beauguelovi, který neomylně zavěsil. Pro francouzského útočníka to byla 11 trefa v tomto ligovém ročníku. Brzy mohl přidat další, jeho pokus, mířící pod horní tyč, brankář Zlína zneškodnil. Krátce před pauzou zakončoval z hranice šestnáctky stoper Brabec, k jeho smůle do tyče.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jean-David Beauguel (třetí zleva) z Plzně střílí úvodní gól utkání se Zlínem.

Razítko na vítězství dala Plzeň soupeři zkraje druhé půle, kdy Káčer předložil míč Ba Louovi, před kterým stála prázdná brána. Nemohl ji minout - 2:0. Na závěrečných dvacet minut vyběhl na trávník domácí záložník Kopic, který zkraje prosince podstoupil operaci kolenních vazů. Při jeho pobytu na hřišti mohl náskok Plzně navýšit střídající Mihálik, brankář Dostál ale vytáhl reflexivní zákrok.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Pavel Šulc z Plzně a brankář Zlína Stanislav Dostál.

Zlín se do šestnáctky Západočechů dostával spíš sporadicky, výjimkou byla hlavička Fantiše pod břevno, kterou Staněk vyrazil na roh. Hosté se pak zlobili na sudího Lercha, že souboj Limberského s Fantišem neposoudil jako penaltový. Verdikt hlavního arbitra posléze posvětil videorozhodčí. V závěru se za hlavu chytal Šulc, ke kterému se odrazil míč od tyče po ráně Kalvacha. Mladík z jedné přestřelil odkrytou branku. Mrzet ho to však nemuselo...

24. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - Fastav Zlín 2:0 (1:0)
Branky: 31. Beauguel, 53. Ba Loua. Rozhodčí: Lerch - Hock, Leška - Adam (video). ŽK: Kaša - Matejov, Janetzký. Bez diváků.
Plzeň: Staněk - Havel, Kaša, Brabec, Limberský - Káčer (75. Hořava), Kalvach, Šulc - Ba Loua (67. Mihálik), Beauguel (75. Ondrášek), Falta (67. Kopic). Trenér: Guľa.
Zlín: Dostál - Cedidla, Simerský, Buchta, Matejov - Vraštil (87. Procházka), Hlinka, Janetzký (71. Martínez) - Dramé (55. Potočný), Poznar (71. Fantiš), Jawo (55. Čanturišvili). Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: