Hlavní obsah

Plzeň - Ostrava 4:0Plzeň rozstřílela Baník a přiblížila se pohárům

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Hejda 1 : 0
51. Brabec 2 : 0
82. Ondrášek 3 : 0
88. Ba Loua 4 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Trenér Michal Bílek slaví první vítězství na lavičce Plzně, kterou převzal nedávno po odvolaném Adrianu Guľovi. Jeho tým v nedělním duelu 33. kola první ligy rozstřílel ostravský Baník 4:0 a má na dosah účast v předkole nové Evropské konferenční ligy. Na šestý Liberec a sedmé Pardubice má Viktoria před závěrečným kolem náskok tří bodů. Výhru obstaraly góly Hejdy, Brabce, Ondráška a Ba Louy.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu proti Ostravě.

Článek

Zápas sotva začal a Viktoria mohla prohrávat. Po hrubce v rozehrávce postupoval Kuzmanovič sám na Staňka, jeho střela skončila na tyči. Vzápětí po rohovém kopu pálil domácí Hejda, na kterého navázal Kalvach nebezpečnou střelou ze střední vzdálenosti.

Pak se po sklepnutí Čermáka dostal do výborné pozice Bucha, který měl na hranici šestnáctky luxusní čas na zakončení. Míč proletěl nad břevnem.

Ve 24. minutě dostal pas za obranu Baníku Šulc, přelobovat vyběhnuvšího gólmana Laštůvku se mu však nepovedlo. Západočeši se dočkali až po půlhodině. Kalvach přihrál doleva Hybšovi, který z první našel před brankou Hejdu, jenž prostřelil Laštůvku.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Adam Jánoš z Ostravy a Pavel Bucha z Plzně.

Pojistku přidali viktoriáni zkraje druhého poločasu: Na rohový kop si naskočil kapitán Brabec a zařídil Západočechům vedení o dvě branky. Třetí gólovou ránu mohl Baníku zasadit mladý Šulc, s jehož střelou měl Laštůvka co dělat. Vzápětí se v podobné situaci zjevil na druhé straně Yira Sor, ale ani Staněk se nechal překvapit.

Podruhé v utkání se mohl prosadit Hejda, který si na malém vápně našel centr Kalvacha. Laštůvka však vytasil skvělý zákrok. V 74. minutě po zpětné přihrávce pohotově pálil Šulc,

jeho rána zamířila do pravé tyče. Definitivně do kolen srazila Baník do kolem trefa střídajícího Ondráška, následně výhru Plzně ještě přikrášlil Ba Loua. Viktoria tak prodloužila skvostnou bilanci s Ostravou, se kterou neprohrála 23x řadě.

33. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 4:0 (1:0)
Branky: 30. Hejda, 51. Brabec, 82. Ondrášek, 88. Ba Loua. Rozhodčí: Marek - Kubr, Váňa - Denev (video). ŽK: Bucha, Kalvach - Buchta, Jánoš, Laštůvka. Diváci: omezený počet.
Plzeň: Staněk - Hybš, Hejda, Brabec, Falta - Šulc (85. Ba Loua), Bucha (85. Káčer), Kalvach, Čermák - Beauguel (64. Ondrášek), Kayamba (79. Mihálik). Trenér: Bílek.
Ostrava: Laštůvka - Sanneh (46. Sor), Pokorný, Stronati, Fleišman - Buchta (75. Fillo), Jánoš (69. Svozil), Kuzmanovič (46. De Azevedo), Tetour, Ndefe - Zajíc (69. Šmiga). Trenér: Daněk.

Reklama

Související témata: