Hlavní obsah

Plzeň se v generálce na Fiorentinu zasekla. Asi jsem dřevák, řekl Chorý po další ztrátě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snadná záležitost? Pohodová generálka na historické čtvrtfinále Konferenční ligy? Ani jedno z toho pro fotbalovou Plzeň neplatilo, remíza 0:0 v aréně předposlední Karviné pro ni byla málo. „Neprohráli jsme, ale…,“ vydechl před televizní kamerou plzeňský útočník Tomáš Chorý. Jeho tým má nejúdernější ofenzivu v lize, ovšem v Karviné počtvrté v sezoně zůstal na nule.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Útočník Tomáš Chorý ve svém 200. ligovém zápase neskóroval a jeho Plzeň remizovala 0:0 v Karviné

Článek

Karvinský trenér Marek Bielan se na konci prosluněného odpoledne pousmál: „S Plzní bychom mohli hrát každý týden.“ Dva zápasy s favoritem, dvě překvapení. Na podzim výhra 1:0 v Plzni, v sobotu doma bezgólová plichta. Pro Karvinou příjemné povzbuzení v bitvě o záchranu, pro Plzeň zbytečná komplikace a druhá ligová ztráta za sebou.

„Stejně jako na podzim jsme měli dost šancí, které jsme měli vyřešit gólem,“ přiznal pro O2 TV Sport plzeňský asistent Marek Bakoš. S kolegou Janem Trousilem v Karviné zaskočili za hlavního kouče Miroslava Koubka, jenž kvůli čtyřem žlutým kartám musel sedět na tribuně. Nejstarší ligový trenér měl ve tváři ustaraný výraz, stejně jako plzeňský šéf Adolf Šádek a sportovní ředitel Daniel Kolář.

Během první půle se ještě mohli opatrně usmívat: Plzeň měla tlak, spoustu tutovek i pech na skvělého karvinského brankáře Dominika Holce. Ovšem po pauze Viktoria zvadla a nečekaně často se proti outsiderovi musela bránit. „Snažili jsme se držet si svůj standard, ale možná jsme trochu ztratili tempo a bylo málo situací, z kterých jsme ohrozili gólmana,“ líčil Chorý po své 200. ligové partii.

Jubileum mohl ozdobit gólem, jenže první dubnová sobota mu nevyšla. Slyšel i poťouchlý smích z tribun, když čtvrt hodiny před koncem poslal míč kamsi za stadion. „Nějaký fanoušek možná bude mít z balonu radost. Asi jsem dřevák, ale skočilo mi to a střílel jsem holení,“ vysvětloval Chorý.

Hořká zpráva pro Plzeň: už po deseti minutách skončil na nosítkách záložník Jan Sýkora, jenž se měl rozehrát před Fiorentinou, ovšem hned zkraje partie v Karviné si pochroumal pravou nohu. „Je to asi koleno. Uvidíme, jak moc to bude vážné. Trochu nám to zasáhlo do zápasového plánu, ale věřím, že Syky bude v pořádku. V minulosti měl taky problémy, ale dostal se z toho,“ vykládal asistent Bakoš.

„Mrzí mě to, hlavně kvůli Honzovi. Je nás jako do mariáše, trenérům se před dalším zápasem nebude sestava skládat lehce,“ poznamenal Chorý. „Ale budeme se chtít kousnout: hrajeme za klub, město i celé Česko. Věřím, že to proti Fiorentině zvládneme.“

Reklama