Hlavní obsah

Plzeň se zlobí kvůli Hejdovi: Když dám někomu pěstí u druhé tyče a míč je u první, není to faul?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu v Teplicích s Plzní ztratil v obnovené premiéře tři body (prohra 0:1), navíc i kapitána Lukáše Hejdu. Právě situace z 35. minuty, kdy stoper fotbalové Viktorie padl k zemi při útočné standardce a vzápětí kvůli pochroumanému kotníku musel střídat, kouče Miroslava Koubka notně nadzvedla.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Trenér Plzně Miroslav Koubek se diví během utkání v Teplicích.

Článek
Fotogalerie

„Má prošlápnutý kotník, nevypadá to s ním dobře. Jednalo se o situaci mimo míč, ale nevím, že by se to nemělo v takovém případě pískat," řekl Koubek. Co přesně se událo? Hostující záložník Lukáš Kalvach zahrával z levé strany přímý kop, před teplickou branku poslal střílený centr. Balon se odrazil od spleti těl, na zemi na malém vápně však zůstal ležet Hejda.

Televizní záběr ukázal, že došlo ke kontaktu Hejdovy nohy s kopačkou domácího Štěpána Chaloupka. Nejspíš ke kontaktu nezaviněnému. Sudí střet neviděli, nevrátil se k němu ani VAR, aby nařídil pro Plzeň pokutový kop.

„Je těžké se k zákroku vyjadřovat, viděl jsem ho z dálky. Znám jen výsledek, a sice, že Hejda oteklý kotník. Míč byl prý jinde... S nadsázkou, pokud dám u druhé tyče někomu pěstí, a balon je u první, nejedná se o faul?," kroutil hlavou Koubek.

Hejda, který Stínadla opouštěl o berlích, zažil vůbec zápas blbec. Nejprve si vykoledoval žlutou kartu, vzápětí zavinil pokutový kop, když ve vlastní šestnáctce podkopl teplického útočníka Daniela Filu. Z následné penalty domácí kapitán Daniel Trubač zápas rozhodl.

Západočeši ale v Teplicích ztratili i záložníka Romana Květa, který ve druhém poločase po jednom ze soubojů odkulhal. Stadion opouštěl s ledovým zábalem na noze. „Má silně poškozenou achilovku, je na dlouho vyřazený," zoufal si Koubek.

Reklama

  Ml. Boleslav - Slovácko dnes 17 : 00
20240514T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav
Slovácko
  Sparta - Ostrava dnes 19 : 30
20240514T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.