Hlavní obsah

Plzeň spouští akci Kulový blesk. Odnese ji i reprezentant Kolář

Plzeň

Tři noví hráči přicházejí, tři stávající odcházejí. To už v rozehrané sezóně připomíná akci Kulový blesk. Nejde ani tak o reakci na vyřazení v play off Ligy mistrů, vedení fotbalové Plzně došla trpělivost po sobotní domácí porážce se Zlínem. Právě v jeho týmu si vyhlédlo útočníka Poznara, v Sionu záložníka Zemana a třetí posilou pak bude albánský středopolař Kace z PAOK Soluň. Místo v šatně jim bude muset přenechat trojlístek Kolář, Rajtoral, Holenda.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Daniel Kolář.

Článek

Srdnatý výkon v odvetě s Razgradem (2:2) už plánovaný průvan v kádru zastavit nemohl. Mistrovské Plzni úvod sezóny nevyšel a vedení přikročilo k rozsáhlé obměně.

„Je to dlouhodobější záležitost. Hráče hledáme dva, možná tři týdny. Rychlostně a technicky vybavené typy, aby nově příchozí do naší hry zapadli," potvrdil po úterním zápase trenér Roman Pivarník.

Během odvety již na tribuně seděl Albánec Ergys Kace, jehož PAOK Soluň oznámil, že účastník letošního ME ve Francii odchází do Plzně hostovat.

Zeman už je na cestě

Zajímavý je plánovaný příchod zlínského kapitána. Tomáš Poznar dal o víkendu Plzni gól - a v neděli už by proti Slavii mohl obléci její dres. „Kluby spolu jednají," potvrzuje hráčův manažer Pavel Zíka z agentury Global Sports.

Paradoxní je také transfer exsparťana Martina Zemana. Ze Sionu ho chtěla vykoupit právě Slavia, během minulé sezóny už s ním byla domluvená. Nakonec i on může o víkendu vyrukovat proti ní... „Martin ve středu přilétá ze Švýcarska a než vyrazíme do Plzně, absolvuje lékařskou prohlídku," avizuje Zíka.

Osvědčený šampión míří do Turecka

Podle informací Sport.cz jsou na pořadu dne také tři odchody. Nejpřekvapivějším jménem je Daniel Kolář. Ze Sparty přišel před osmi lety a v Plzni tak zažil všechny čtyři mistrovské tituly. Ještě v létě byl s reprezentací na EURO, teď zamíří nejspíš do Turecka. Zájem o něj má Osmanlispor, kde působí explzeňský obránce Václav Procházka.

Další dva odchody jsou vcelku očekávané - František Rajtoral a Jan Holenda v poslední době moc nehráli. Rajtoralovi se rýsuje odchod do Německa či Dánska, Holendovi na Slovensko či do Ruska. O Holendovo hostování však stojí také Zlín, který si za Poznarův přestup natrvalo ponechá Štípka.

Reklama