Hlavní obsah

Plzeň žádá tvrdý postih. Tohle nehodláme tolerovat, komentuje rasistický útok na Slavii

Plzeň

Fotbalová Viktoria Plzeň žádá vyšetření událostí provázející nedělní ligový šlágr na stadionu Slavie, kde si mimo jiné měl hráč západočeského klubu Jhon Mosquera vyslechnout rasistické urážky. Těch se měl dopustit i člen realizačního týmu domácích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Pavel Franěk a fotbalisté Viktorie Plzeň Jhon Mosquera, Milan Havel a Lukáš Hejda během utkání na Slavii.

Článek
Fotogalerie

„Extrémně vulgární chování některých členů domácího realizačního týmu v průběhu celého zápasu i po něm považujeme za absolutně nedůstojné. Vrcholem byla situace, kdy hráč našeho klubu Jhon Mosquera odcházel do kabin a vyslechl si řadu nadávek nejen z publika, ale bohužel i z řad právě domácího realizačního týmu. Jeden z jeho členů jej podle jeho slov dokonce urazil rasisticky," píše Plzeň v prohlášení na svých stránkách.

Mosquera označil za autora rasistické urážky slávistického asistenta trenéra Pavla Řeháka.

„Tenhle hlupák mi řekl opice," označil kolumbijský fotbalista na fotce na svém Instagramu Řeháka.

„Doufám, že ho nepotkám samotného na ulici, protože to bych mu rozbil obličej," dodal Mosquera výhružně. Svůj příspěvek ale záhy smazal.

„FC Viktoria Plzeň stojí pevně za svým hráčem, kterému plně důvěřujeme a má naši maximální podporu. Žádáme tedy domácí klub o důkladné prošetření celého incidentu a případně i tvrdý postih konkrétního viníka," uvádí dále klubový web.

„Porážku na hřišti přijímáme, jednání tohoto typu však tolerovat ani tiše přejít nehodláme," dodává.

Reklama