Hlavní obsah

Plzeňský kapitán v slzách: Bílek je super frajer, tohle si nezasloužil!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli měl na hlavě několik stehů ze sobotního duelu na Slavii, v úterním zápase proti Bohemians Praha chtěl být za každou cenu na hřišti. Kvůli trenérovi Michalu Bílkovi, který se po dvou letech loučil s Doosan Arénou, po sezoně v Plzni končí. Když po utkání kapitán Viktorie Lukáš Hejda hodnotil porážku 0:2, měl slzy v očích.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Plzně Michal Bílek po předposledním utkání na lavičce Viktorie.

Článek

„Michal Bílek je super trenér, super frajer, tohle si nezasloužil," prohlásil Hejda. Na tiskové konferenci mluvil od plic, trefně popsal nejen nepovedený duel s Klokany, ale také bídné jaro Viktorie.

Co říkáte na další porážku?

Vstup do zápasu byla katastrofa. Před utkáním si můžeme říkat, co chceme, ale když ve druhé minutě dostaneme gól, je to těžký. Potom jsme se patnáct minut kopali za uši. Největší tragédie je, že jsem se za sebe chtěl rozloučit s trenérem Michalem Bílkem úplně jinak. Ten frajer si tohle nezasloužil, tohle mě šíleně mrzí.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Plzně Michal Bílek se loučí s diváky.

Kvůli rozlučce jste šel do utkání i se sešitým obočím?

Ano. Šlo o domácí rozlučku s trenérem, nebylo co vymýšlet. Mám jen roztržené obočí, chtěl jsem do zápasu za každou cenu. Mrzí mě, že jsme se rozloučili takhle.

Jaká pro vás osobně byla dvouletá éra pod Bílkem?

Nechal v Plzni neskutečnou stopu. Loňský rok byl fenomenální. Nedávno jsme si s kluky říkali, že jsme nezažili, aby za trenérem v Plzni šla takhle kabina, aby ho měla tak ráda. A my převedeme takovou ostudu.

Plzni se ale nedaří celé jaro.

Souhlasím. Nevím, co se s námi stalo. Celé jaro je ostuda, těžko se mi hodnotí. Že dostáváme divné góly je jedna věc. Ale my nejsme schopni vymyslet kloudnou akci. A když už se dostaneme do šestnáctky, nejsme schopni dát gól i z vyložených šancí. Tohle nás provází celé jaro.

Jste rád, že je konec sezony?

Těžko se bude jaro házet za hlavu. Celé jaro v našem podání je tragédie, vyžíráme si to do dna. Vyhlížíme konec, abychom se z toho vyhrabali a začali od nuly budovat zase něco nového.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Bohemians střílí druhou branku.

Jak vnímáte třetí místo, když jste po podzimu ligu vedli?

V zimě jsem vyhlašoval útok na titul, což teď zní až trapně. Jak jsme měli soutěž rozehranou, jde o obrovské zklamání. Pro Plzeň není třetí místo tragédie, ale jak jsme k němu došli, je ostudné.

Kde vidíte příčinu zpackaného jara?

Zimní příprava vypadala velice dobře. Kdybych věděl, co se stalo, udělali jsme dávno něco jinak. Porážkou s Hradcem v jarní premiéře jsme se dostali pod tlak, nedokázali jsme se z něj dostat. Proč to tak bylo, nikdo nedokáže říct.

Reklama

  5 : 0 Slavia - Ostrava 5 : 0 dohráno
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
  Plzeň - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.