Hlavní obsah

Slavia - Karviná 1:1Po mizerném výkonu jediným slávistickým pozitivem pokračující série bez prohry

MinutaMin. Tým Hráč Akce
40. Holeš 1 : 0
85. Čmelík 1 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Po mizerném výkonu pramálo hodném mistrovského celku se musela Slavia v duelu 32. ligového kola spokojit v duelu s Karvinou s remízou. Ještě čtyři minuty před koncem sice díky trefě Holeše vedla, hostující Čmelík ji však za laxní vystoupení potrestal. Zaslouženě, protože Weberův celek si minimálně bod zasloužil. Jediným pozitivem sešívaných z nedělního duelu tak nakonec byla pokračující série zápasů bez prohry, která už narostla na 44 utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Holeš ze Slavie oslavuje gól. Ilustrační foto.

Článek

Po čtyřech měsících se zase vrátil mezi tyče a hned malér. Pro jednadvacetiletého Vladimíra Neumana ovšem se šťastným koncem. Nejlepšího ligového kanonýra Kuchtu sice v šestnáctce fauloval, takže o penaltě se vůbec nediskutovalo, když se však faulovaný slávista ujal role exekutora, pokutový kop mladý gólman Karviné zneškodnil.

Pro Pražany nepříjemné vystřízlivění hned v úvodu. Zvlášť, když přišlo už po šesti minutách, zejména když další branková šance nepřicházela. Hosté totiž i v hodně kombinované a všelijak poskládané sestavě disciplinovaně bránili, takže přežili nejen prvních dvacet minut, což považoval jejich trenér Jozef Weber za základní premisu přijatelného výsledku, ale takřka celý poločas.

I zásluhou Neumana, který se v Edenu překonával, takže i jeho zásluhou hosté vzdorovali

Až v závěru první půle vysvobodil Slavii ze střelecké trýzně Holeš, i tak si však měl trenér Trpišovský se svými svěřenci během přestávky o čem povídat.

A nešlo jen o ofenzivu, protože i ve středu hřiště souhra a kombinace vázla a v zadních řadách to vyloženě skřípalo. I proto se nabídla nejprve karvinskému Čmelíkovi a záhy po něm Bartošákovi možnost skóre srovnat a na brankáři Kolářovi bylo, aby si zahrál na zachránce. Čmelík pálil přímo na něho, ránu kapitána hostů vyrazil na roh.

Trpišovského promluvy ovšem nepomohly, a proto slávistické martyrium pokračovalo i po změně stran. Zvláště, když Neuman předvedl další skvostný zákrok a už po deseti minutách si poradil s hlavičkou Kuchty, která jediná měla gólové parametry.

Na opačné straně je ovšem měly dvě hlavičky Herce také. Při první musel na čáře zabraňovat pohromě Bah, při druhé praporek rozhodčího signalizující ofsajd poté, co už byl Kolář překonán.

Čtyři minuty před koncem se však Karviná přece jen dočkala zaslouženého vyrovnání. Po chybě Deliho, který nezpracoval dlouhý nákop Dramého, se ocitl Čmelík tváří v tvář Kolářovi a šanci zužitkoval.

Slavia Praha - MFK Karviná  1:1 (1:0)
Branky: 40. Holeš - 86. Čmelík. Rozhodčí: Petřík - Hrabovský, Nádvorník - Machálek (video). ŽK: Kačaraba, Deli - Neuman, Bartošák, Sinjavskij, Šindelář. Diváci: 1415 (omezený počet).
Slavia: Kolář - Bah, Kačaraba (86. Zima), Deli, Bořil - Holeš (58. Beran) - Sima, Stanciu (58. Lingr), Ševčík (59. Traporé), Olayinka - Kuchta (68. Van Buren) Trenér: Trpišovský.
Karviná: Neuman - Pereira (45. Sinjavskij), Santos, Šindelář, Dramé, Bartošák - Čmelík, Mangabeira (79. Jursa), Herc, Mikuš (79. Zych) - Tavares (31. Qose). Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: