Hlavní obsah

Po Pardubicích na Valeše řvali, aby něco chytil. Ve Zlíně brankář Bohemians svoje mužstvo podržel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několika výtečnými zákroky především ve druhé půli přispěl výrazně k tomu, že fotbalisté Bohemians 1905 udrželi v ligovém duelu ve Zlíně po pauze komfortní třígólový náskok a po jedenácti kolech konečně zase urvali všechny tři body. Není divu, že se brankář Pražanů Roman Valeš tvářil po vítězství 4:1 v moravském městě hodně spokojeně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Bohemians Roman Valeš. Ilustrační foto.

Článek

Co rozhodlo o vaší výhře?

Povedený první poločas. Mimořádně nám vyšel. Potrestali jsme chyby Zlíňanů a vytvořili si rozhodující náskok. Domácí sice snížili na 1:3, avšak my jsme naštěstí ještě před přestávkou přidali uklidňující čtvrtý gól.

Po změně stran měl ale naopak mnohem víc šancí Zlín. Jen Reiter se octl ve třech vyložených brankových příležitostech...

Jsem hrozně rád, že jsem mančaft podržel. Po Pardubicích na mě naši fanoušci řvali, ať už konečně něco chytím. Ve Zlíně se mi to povedlo. Fotbal je vrtkavý, člověk je jednou dole, a podruhé zase nahoře. Já ale musím pochválit spoluhráče, že tentokrát byli vpředu produktivní a dali čtyři góly. Byli jsme mnohem efektivnější.

Pustil jste jen Drameho střelu. Dala se chytit?

Těžko říct. Já míč moc neviděl. A on to trefil hezky.

Připomínali jste si před zápasem, že se vám na Zlín v poslední době v lize mimořádně daří?

Ano. Vím, že s ním obvykle neprohráváme. V kabině jsme o tom mluvili. Asi jsme proti němu o dost odvážnější než proti jiným soupeřům.

V tabulce nadstavbové skupiny o záchranu jste přeskočili Teplice, avšak figurujete na čtrnácté barážové příčce. Věříte, že se vám podaří vyhnout se nevyzpytatelné baráži?

Nám by mělo hlavně psychicky hodně pomoct, že jsme konečně vyhráli. Uděláme ve zbývajících dvou kolech naprosté maximum, abychom ji hrát nemuseli.

Už v úterý vás čeká další důležitý duel v Jablonci, kde jste dřív působil. Budete mít tedy dvojnásobnou motivaci?

To neřeším. Pro nás je v naší situaci naprosto prioritní, abychom utkání v Jablonci zvládli a opustili barážové pozice.

Reklama

Související témata: