Hlavní obsah

Po remíze s Olomoucí už nemá Slovácko čtvrté místo ve svých rukou. Ještě se o něj popereme, tvrdí kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domácí remízou 2:2 s Olomoucí sice fotbalisté Slovácka srovnali bodově krok s Bohemians, avšak čtvrté místo v tabulce nejvyšší soutěže, které zajistí účast v kvalifikaci Konferenční ligy, už nemají dvě kola před koncem nadstavbové skupiny o titul ve svých rukou. Hradišťský kouč Martin Svědík netajil po utkání blízkých soupeřů zklamání.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Zleva Mojmír Chytil z Olomouce a Vlastimil Daníček ze Slovácka v souboji o míč.

Článek
Fotogalerie

„Pro nás zápas začal smolně už před zahajovacím hvizdem, když se při rozcvičce zranil obránce Reinberk. Kvůli zdravotním problémům museli v průběhu střetnutí odstoupit Petržela s Daníčkem, což náš výkon poznamenalo. A trápí nás to i směrem ke zbývajícím dvěma zápasům sezony. Stejně jako dlouhodobá absence zraněného záložníka Kohúta," tvrdil trenér.

Jeho mužstvo vedlo v poločase nad Olomoucí 1:0. „Do přestávky jsme dovolili Sigmě jen jednu střelu, s níž si náš brankář Nguyen poradil. Střídající Juroška pak neproměnil sólo. Trochu ho omlouvá, že to bylo krátce po jeho příchodu na hřiště. Těsně před pauzou jsme se ale přece jen gólově prosadili," potěšila Svědíka vydařená Hofmannova hlavička pod břevno.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Zleva Israel Dele Ola z Olomouce a Filip Vecheta ze Slovácka v souboji,

Jenže po změně stran dovolilo Slovácko Olomouckým skóre otočit. „Na 1:1 soupeř srovnal po standardce a naší velké nedůslednosti. Pak Juroška nezužitkoval druhý nájezd, a následoval trest. Sigma vstřelila další lacinou branku. Zaplaťpánbůh, že jsme nakonec urvali aspoň plichtu. Diváci nás v závěru hnali dopředu. Byli skvělí, avšak vítěznou trefu se nám přidat nepovedlo. Remíza je ovšem zřejmě zasloužená. Nás však nikam neposunula," štve Svědíka.

Hradišťští narazí ve zbývajících duelech ligové skupiny o titul na první Spartu a druhou Slavii. „Jsou to nejnáročnější soupeři, jaké můžeme mít. Bude na nás, jak si s tím poradíme. A také bude záležet na Bohemce, zda zaváhá. Na hráčích vidím odhodlání ještě se o kýženou čtvrtou příčku poprat," tvrdí.

Svědík ale hned dodal, že se jeho tým musí zlepšit. „Při soupeřových standardních situacích se nesmíme chovat tak nedůsledně jako proti Olomouci. Vyrovnaná utkání rozhodují detaily. Gólů, jaké jsme dostali v utkání se Sigmou, se musíme propříště vyvarovat," nabádal Svědík svoje fotbalisty.

Reklama

Související témata: