Hlavní obsah

Karviná - Slavia 3:3Polský žolík v nastavení připravil sešívaným první bodovou ztrátu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Papadopulos 1 : 0
35. Schranz 1 : 1
45. Kačaraba 1 : 2
55. Svoboda 2 : 2
65. Traoré 2 : 3
90. Zych 3 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slavie v 6. kole první ligy jen remizovali 3:3 v Karviné a nespravili si náladu po čtvrtečním vypadnutí ve 4. předkole Evropské ligy ve Varšavě s Legií. Slezany poslal ve 27. minutě do vedení Michal Papadopulos, ještě do pauzy otočili stav Ivan Schranz s Tarasem Kačarabou. Domácí Antonín Svoboda v 55. minutě srovnal, za deset minut vrátil Pražanům náskok střídající Ibrahim Traoré, ale v první minutě nastavení rozhodl o dělbě bodů další střídající hráč Kacper Zych.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Zleva Ondřej Kúdela ze Slavie, Michal Papadopulos z Karviné.

Článek

Slávisté protáhli svoji rekordní sérii bez porážky v nejvyšší soutěži na 51 utkání, ale jako poslední tým poprvé v této ligové sezoně ztratili body. Obhájce titulu má k dobru odložený zápas s Olomoucí a v tabulce mu patří třetí místo za Spartou a Plzní. Karviná bodovala poprvé po třech kolech a poskočila na 14. místo.

Trenér Slavie Trpišovský udělal z různých důvodů pět změn oproti čtvrtečnímu zápasu s Legií. Kvůli problémům s kolenem chyběl kapitán Bořil, volno dostal Stanciu. Premiéru si v sestavě Pražanů odbyl švédský obránce Ousou, jedna z letních posil.

Karvinští nastoupili s pětičlennou defenzivou a v úvodu byli překvapivě lepší. Ve 13. minutě hlavičkoval z hranici malého vápna Svoboda, poté po standardce hlavou minul nabíhající Šindelář.

V 27. minutě už domácí vedli. Qose přiťukl Papadopulosovi, který potáhl míč a přes Kačarabu přízemní křížnou střelou na zadní tyč překonal Koláře. Slávistický gólman za chvíli podržel hosty proti Qoseho pokusu k bližší tyči.

V 35. minutě Pražané srovnali. Samek vysunul kolmicí Ekpaie, jenž předložil míč volnému Schranzovi a ten nemohl minout prázdnou branku. Letní posila červenobílých skórovala popáté v ligové sezoně a pojistila si vedení v tabulce kanonýrů.

Ve 44. minutě si při odkopu poranil koleno slávistický stoper a reprezentant Kúdela a nahradit ho musel Zima. Hned po jeho příchodu favorit otočil stav, když si na Samkův rohový kop naskočil Kačaraba a hlavičkou z poměrně velké dálky s přispěním tyče překonal Bolka. Dal svůj první gól za Slavii.

Hned po pauze mohl srovnat Stropek, trefil však jen obránce. Na konci 55. minuty už Slezané slavili. Po velkém závaru po rohovém kopu a Santosově střele doklepl míč zblízka do sítě Svoboda. Devatenáctiletý útočník skóroval poprvé v ligové kariéře.

Po hodině hry dostal druhou žlutou kartu karvinský trenér Weber a musel z lavičky na tribunu. Chvíli nato slávisté znovu vedli. Po Samkově centru z rohového kopu brankář Bolek ještě proti Lingrově hlavičce zasáhl, ale na dorážku střídajícího Traorého už nedosáhl.

Zdálo se, že favorit už výhru uhájí. Po rohu Qoseho se ale v první minutě nastavení na malém vápně dostal míč ke střídajícímu Zychovi a ten zblízka svým premiérovým gólem v české lize srovnal. Slavia v nejvyšší soutěži inkasovala třikrát v jednom utkání poprvé od února. Karviné v nejvyšší soutěži nepodlehla ani v 11. duelu.

Fotbalová liga - 6. kolo:
MFK Karviná - Slavia Praha 3:3 (1:2)
Branky: 27. Papadopulos, 55. Svoboda, 90.+1 Zych - 35. Schranz, 45. Kačaraba, 65. Traoré. Rozhodčí: Julínek - Hájek, Hurych - Pechanec (video). ŽK: Šehič, Papadopulos, Bartošák, Stropek, Weber (trenér), Baránek (asistent trenéra) - Ousou, Traoré, Ekpai. ČK: 62. Weber. Diváci: 3680.
Karviná: Bolek - Křapka, Santos, Šindelář, Dramé, Šehič - Svoboda (70. Sinjavskij), Stropek (90.+3 Buchta), Qose, Bartošák (81. Zych) - Papadopulos. Trenér: Weber.
Slavia: Kolář - Ousou (46. Traoré), Kúdela (45. Zima), Kačaraba, Oscar - Samek (72. Hromada), Holeš - Ekpai, Lingr (80. Madsen), Schranz - Tecl (72. Krmenčík). Trenér: Trpišovský.

Reklama