Hlavní obsah

Poprvé bez Dočkala. Kapitán po střídání odmítl pásku

Praha

Tu máš, vezmi si pásku, je tvoje. Nepotřebuju, jen si ji nech... Tak nějak nejspíš proběhl strohý rozhovor uprostřed hřiště, když Bořek Dočkal míjel spoluhráče Davida Pavelku. Fotbalová Sparta se v nedělním duelu s Mladou Boleslaví (1:0) vůbec poprvé v ligovém ročníku představila se základní sestavou bez Dočkala. Televizní kamery odhalily, že když se kapitán dostal na trávník jako střídající hráč, dal najevo hořkost.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal ze Sparty Praha během utkání s Českými Budějovicemi.

Článek
Fotogalerie

Úvod jara Spartě herně nevyšel. V Ostravě velmi pasivně dokráčela k bezbrankové remíze. V týdnu pak sice vložený dohrávaný duel v Opavě vyhrála 3:0, výše skóre však neodpovídala problémům, jaké s posledním celkem tabulky měla.

Proti Mladé Boleslavi usedl Bořek Dočkal jen na lavičku.

„Nejde o reakci na zápas v Opavě. Tam byl problém se zakládáním akcí od zadní řady. Sestavu jsme určili spíš s ohledem na vytížení hráčů. Nikde není psáno, že se Bořek do hry v průběhu utkání nedostane. Věříme, že se konstrukce zlepší s návratem Ondry Čelůstky do obrany," vysvětlil před úvodním hvizdem trenér Václav Kotal pro O2 TV Sport.

Dočkal jasně vévodí statistikám Fortuna ligy, pokud jde o vytvořené šance. Spoluhráčům jich připravil 41, za ním jsou s velkým odstupem Ba Loua, Čermák (oba 24), Stanciu (23) a Bartošák (20).

Polevil v produktivitě

Po ostrém startu však letenský kapitán také vinou dvou zahozených penalt polevil v produktivitě. Čekají se od něj ještě o něco lepší čísla než tři góly a tři asistence.

Mužstvo za jeho nepřítomnosti kreativitou ve středu hřiště zrovna nehýřilo. Dočkal tedy v 62. minutě nedlouho po Karlssonově gólu v rámci trojitého střídání nahradil mladého Karabce. Zastupující kapitán David Pavelka hned svlékl pásku a hodlal ji odevzdat právoplatnému nositeli. Jenže Dočkal pronesl jen pár slov, pásku odmítl a běžel dál.

„Mluvil jsem o vytížení. Máme širší kádr, někteří hráči mají odtrénováno víc, někteří méně. Bylo vidět, že Pavelka toho má dost a někteří další taky. Sestavu dáváme dohromady vzhledem k různým zraněním a epidemii. Takže to není jednoduché," poukázal Kotal.

Dočkal nicméně nenesl lavičku lehce. Po závěrečném hvizdu okamžitě odběhl do šatny, zatímco spoluhráči na hřišti slavili vydřenou výhru.

Reklama