Hlavní obsah

Potvrzeno. Mladý slávista Hellebrand bude na jaře pomáhat Opavě na cestě za záchranou

Opava

Liberecký kouč Pavel Hoftych ho lákal pod Ještěd, Patrik Hellebrand však místo osvědčené štace, kam chodí slávističtí fotbalisté hostovat, dal přednost půlročnímu působení v Opavě. „Chápal jsem ho. Chtěl být blíž domovu, navíc v Opavě cítí větší šanci, že bude pravidelně hrát,“ potvrdil Hoftych, že jednadvacetiletému záložníkovi, který do Edenu přestoupil před rokem ze Zlína, volbu nijak nezazlívá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Hellebrand vymění na jaře dres Slavie za barvy Opavy.

Článek

„Hodně jsem řešil, kde budu na jaře hrát, a rozhodl se pro Opavu. Zdejší angažmá pro mě dává vzhledem k dalšímu vývoji kariéry větší smysl. Cítil jsem velký zájem, klub o mě hodně stál,“ potvrzoval Patrik Hellebrand, který bude v jarních bojích o záchranu oblékat v novém klubu dres s číslem deset.

Na podzim hostoval Hellebrand ve Slovácku, nyní ho vymění za poslední tým ligové tabulky. S Opavou už absolvoval krátkou zimní přípravu a měl s ní odletět i na desetidenní soustředění do Portugalska, z něhož nakonec sešlo.

Nyní bylo jeho půlroční působení ve slezském klubu stvrzeno i administrativně.

„Je to šikovný, technicky zdatný a rychlý fotbalista, který může hrát uprostřed středové řady i plnit roli dirigenta týmu. Pomůže nám svou kreativitou, útočníkům by měl vytvořit kvalitní servis,“ pochvaloval si na klubových stránkách sportovní manažer Opavy Pavel Zavadil.

„Výhodou je i to, že zde má rodinu, jeho taťka tady dříve hrál, takže zdejší prostředí velmi dobře zná, což také sehrálo roli. Dostane šanci a věříme, že ji chytne za pačesy a pomůže nám,“ dodal.

„Nebude to nic lehkého. Moc dobře si uvědomuji, že to pro mě i celý tým bude náročné, ale zároveň to vnímám jako obrovskou motivaci. Moc bych chtěl pomoct k záchraně Opavy v lize, protože nejvyšší soutěž sem patří,“ dodává mladý fotbalista, který v nejvyšší soutěži nastoupil zatím do 40 utkání, dal jeden gól a na dva přihrál.

Reklama

Související témata: