Hlavní obsah

Při debutu vychytal Plzeň! Taky to ale mohlo dopadnout špatně, culí se budějovický brankář

Praha

Premiéra s čistým kontem. Navíc proti Plzni. Brankář Českých Budějovic Vojtěch Vorel se ve čtvrtek dozvěděl, že nastoupí proti Viktorii. Debut v české lize mu vyšel, v sobotním duelu 9. kola fotbalové ligy pomohl Dynamu k cenné remíze (0:0).

Foto: Václav Pancer, ČTK

Veliký závar před brankou Českých Budějovic

Článek

„Říká se, že podobné zápasy jsou pro brankáře lepší, že má pořád práci. Jenže také to mohlo dopadnou špatně," řekl Vorel. Čtyřiadvacetiletý gólman přišel na jih Čech v létě. Klub si ho vyhlédl jako náhradu za 41letého Jaroslava Drobného až ukončí kariéru.

„Právě Jarda mi řekl, že proti Plzni nenastoupí. Na rovinu mi sdělil, že se mám připravovat. Nervózní jsem nebyl. Musím poděkovat klukům, kteří hráli skvěle. Perfektně odbránili standardky. Já jsem se jim snažil pomoct," podotkl Vorel.

Blýskl se například likvidací nebezpečné rány Kalvacha v prvním poločase. Cekově byl jistý. „Měl jsem i štěstí. Dvakrát balon poskakoval ve velkém vápně, když je před vámi dvacet hráčů, míč může kdekoliv vylítnout," uvedl Vorel, který si na premiéru v Dynamu musel počkat několik měsíců. „Věděl jsem, jaká je moje pozice. Kdybych kvůli tomu dával hlavu dolů, nepomohl bych si. Při tréninku jsem makal a čekal na šanci. Teď přišla," uzavřel Vorel.

Reklama

Související témata: