Hlavní obsah

Jablonec - Příbram 2:0Příbram odstřelil obránce Novák, Jablonec si díky výhře upevnil třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Novák 1 : 0
82. Novák (penalta) 2 : 0
Záznam online reportáže

Jablonec

Fotbalový Jablonec dál živí šanci na příčky nejvyšší, v dnešním duelu 21. ligového kola zvítězil doma nad Příbramí 2:0, ze třetího místa je nadále na dostřel druhé Spartě. Výhru mu zařídil obránce Filip Novák, jenž obstaral obě branky. Nejlepší střelec týmu dal v sezóně už osm gólů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Valerijs Šabala (vzadu) z Jablonce a Aleš Matějů z Příbrami.

Článek

První poločas byl dobýváním obranného valu hostů. Ti se v devíti lidech usadili před šestnáctkou, lehce vytažený zůstal pouze Roman Bednář. I přes četnou zbrklost v kombinaci se Jablonec dokázal několikrát prosadit do solidních pozic. V 9. minutě si na přesný centr Nermina Crnkiče naskočil Ján Greguš, ovšem slovenský záložník svůj 100. ligový start gólem neoslavil, míč po jeho hlavičce doskákal těsně vedle levé tyče.

V 19. minutě unikl po pravé straně Romera, odcentroval na milimetr přesně na hlavu Crnkiče, jenže ten z malého vápna nepochopitelně minul. Dál hráli pouze domácí, hosty navíc potkala smolná chvíle, kdy si zranění přivodil gólman Marek Boháč. Vybíhal pro balon, špatně došlápl, vzápětí byl odnesen na nosítkách s bolestivou grimasou ve tváři. Namísto něj šel mezi tyče Lukáš Krbeček, jenž nastoupil v Synot lize naposledy loni v srpnu.

Severočeši jej prověřili před přestávkou. V 40. minutě už Chance Aréna slavila gól, jenže krásná rána Martina Pospíšila těsně minula šibenici, míč rozvlnil pouze horní síť. Jablonečtí se však v prvním poločase přece jen dočkali. V jeho samém závěru si sběhl na kolmici Pospíšila levý obránce Filip Novák a s přehledem podél Krbečka zavěsil.

Po přestávce Příbram otevřela defenzivu, začala hrozit, ovšem domácí zase měli o to víc prostoru ve finální fázi. Jenže pálili pouze do břeven. Po hodině hry se blýskl úžasným sólem Jan Kopic, který přešel přes dva hráče, objevil se sám před Krbečkem, ovšem nastřelil levačkou břevno. Stejně si vedl o pár minut později Pospíšil z přímého volného kopu.

Středočeši tak mohli nadále živit šanci na vyrovnání, vytvořili si však pouze dva závary. Do kolen je definitivně dostala druhá trefa Jablonce z 82. minuty, kterou znovu obstaral Novák. Tentokrát se prosadil z pokutového kopu, jenž sudí Ardeleánu nařídil za faul Aleše Matějů na střídajícího Ruslana Mingazova.

Jablonec výhrou prodloužil úspěšnou sérii s Příbramí, doma s ní neprohrál už 10 zápasů, naopak hosté dokumentovali, že jsou venku jiným týmem než u Litavky, neboť na cizím hřišti padli už popáté v řadě.

21. kolo první fotbalové ligy:
Baumit Jablonec - 1. FK Příbram 2:0 (1:0)
Branky: 45. a 82. (druhá z pen.) F. Novák. Rozhodčí: Ardeleánu - Moláček, Vaňkát. ŽK: Beneš - Fillo. Diváci: 2872.
Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, Beneš, F. Novák - Hübschman, Greguš - Kopic (88. Masopust), M. Pospíšil, Crnkič (65. Mingazov) - Šabala (76. Doležal). Trenér: Šilhavý.
Příbram: Boháč (30. L. Krbeček) - Nitrianský, Hájovský, Zápotočný, Matějů - Pilík (88. Rys), Hnaníček, Fillo (83. Suchan), Krameš, Zeman - Bednář. Trenér: Tobiáš.

Reklama

Související témata: