Hlavní obsah

Příchod posily? Slavia rychle zasáhla, aby Štohanzl neskončil na Moravě

Praha

Zápas plný premiér. Fotbalisté Slavie hladce zdolali Jihlavu a poprvé na podzim vyhráli. Rovnou v základní sestavě se představila nová posila Jan Štohanzl. První ligové branky si navíc připsali stoper Simon Deli z Pobřeží slonoviny a také Tomáš Souček. „Mým příchodem to asi nebylo, ale jsem rád, že jsem mohl být u vítězství. Doufám, že se do něj odrazíme do dalších zápasů,“ ulevil si Štohanzl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nová posila Slavie Jan Štohanzl během utkání s Jihlavou.

Článek
Fotogalerie

Fotbalový osud někdy napíše zajímavé smyčky. Do ligy nakoukl před deseti lety v dresu Jihlavy v utkání proti Slavii. A premiéru v sešívaném dresu zase v neděli prožil proti mateřské Vysočině, odkud pochází...

„Bylo to náročné, musím se z toho dostat. Letos jsem ještě nenastoupil a už ani nevím, kdy jsem naposledy odehrál celé utkání. Jsem úplně mrtvý," líčil vyčerpaný, ale spokojený Štohanzl.

Sešívaní získali záložníka dva dny před zápasem z Mladé Boleslavi. Do Edenu přišel na roční hostování s opcí na přestup. Štohanzlovi přitom předložily nabídky také Slovácko a Zlín.

„Zjistil jsem, že se ho Boleslav chce zbavit. Chtěl jsem ho sem. A když přišla informace, že Honza koketuje s jiným mužstvem na Moravě, tak jsme zasáhli. Měl jsem jasno, že bude hned hrát," liboval si trenér Dušan Uhrin.

Šmudla, ale pro Součka premiérová

Tomáš Souček si pro změnu užíval první ligové branky. Dvacetiletému odchovanci sešívaných ani nevadilo, že se mezi střelce zapsal upachtěnou šmudlou. „Hezký můj gól zrovna nebyl, ale mužstvu pomohl," pochvaloval si mladík, jehož si Slavia stáhla z hostování ve Viktorii Žižkov.

Původcem branky byl Deli, jehož prudkou hlavičku gólman Hanuš vyrazil před sebe. Po míči se hnalo několik slávistů najednou, ale do prázdné branky jej dorazil právě bažant Souček. Jako by ostatní okřikl, ať mu gólový pamlsek nechají. „Kdepak, já na nikoho neřval. Jsme parta. Rvali jsme se všichni - a kdo byl nejblíž, tak balón do brány doklepl. Naštěstí jsem to byl já," uculoval se premiant spokojeně.

Sešívaní opustili sestupové příčky, příště hrají na půdě posledního Baníku. „Konečně jsme udrželi nulu a ještě čtyři góly přidali. Do Ostravy pojedeme pro tři body," ujistil Souček.

Reklama

Související témata: