Hlavní obsah

Priske? Hodně dobré jméno, ale bez posil bude mít problém, myslí si exsparťan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Spartě se již zabydluje Brian Priske a v pořadu PŘÍMÁK se proto zabýváme otázkou, co dánského kouče na Letné čeká. „Myslím, že to je hodně dobré jméno,“ tvrdí Pavel Mareš, bývalý obránce Sparty. Podle něj však má 45letý trenér před sebou velmi těžkou práci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový trenér Sparty Praha Brian Priske z Dánska.

Článek

„Myslím, že čas je největší soupeř trenérů ve Spartě, protože žádný tým nedá tak málo času na úspěch jako Sparta," pozoruje někdejší reprezentant, který byl součástí českého týmu na mistrovství světa 2006 a o dva roky dříve si zahrál i na Euru.

Přitom Priske se podle něj bude muset vypořádat s obzvlášť velkou časovou tísní. „Bohužel bude muset být i čaroděj, protože za těch 50 dnů, a to není 50 dnů na přípravu, to je 50 dnů do zápasu..." začíná myšlenku.

PŘÍMÁK s hostem Pavlem Marešem ve fotbalovém studiu Sport.cz.Video: Sport.cz

Zároveň však nevylučuje, že v Dánově angažmá má Sparta dlouhodobější záměr. „Třeba už s ním komunikují půl roku a má vybraných iks hráčů..." spekuluje. Priske přitom skončil v Antverpách až v závěru května a zhruba o týden později už odpovídal novinářům v Praze.

Zatímco poslední zahraniční kouč v pražském klubu, Ital Andrea Stramaccioni, započal na Letné radikální obměnu kádru, o možných posilách vytipovaných Priskem zatím nejsou zprávy.

„Jestli si nepřivede nikoho, tak si myslím, že bude mít velký problém," předvídá Pavel Mareš. Více najdete ve videu z pořadu PŘÍMÁK. Můžete si také přehrát celý díl, a to i jako podcast.

Reklama

Související témata: