Hlavní obsah

Příslib v těžkých časech. Jablonec prodloužil smlouvy s Chramostou a Krobem

Jablonec nad Nisou

Nejen úsporné škrty registrují na Střelnici. Fotbalový Jablonec prodloužil smlouvy s útočníkem Janem Chramostou a obráncem Janem Krobem. Devětadvacetiletý Chramosta podepsal nový kontrakt do 30. června 2022, o tři roky starší Krob do konce června 2021. Severočeský klub o tom informoval na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Chramosta z Jablonce oslavuje gól proti Plzni.

Článek

Historicky nejlepší střelec Českého poháru Jan Chramosta prodloužil smlouvu o dva roky. Útočník v 57 ligových utkáních za Jablonec vstřelil 13 gólů a přidal čtyři asistence. Předtím působil v Mladé Boleslavi a krátce v Plzni. V nejvyšší soutěži celkem odehrál 249 zápasů s bilancí 65 branek a 27 asistencí.

V aktuální sezóně vstřelil zatím dvě branky, z toho jednu patičkou do sítě Sparty. Tato trefa aspiruje na Gól roku.

"S majitelem klubu Miroslavem Peltou jsme se domluvili na prodloužení kontraktu. Jsem rád, že v Jablonci pokračuji, máme tady v kabině skvělou partu a s klubem jsme si v aktuální situaci vyšli vstříc. Na druhou stranu je teď hrozně těžké období a člověk má i jiné myšlenky než jen fotbal. Hlavní je, abychom byli zdraví a všechno se brzy vrátilo zpět do normálních kolejí a my zase mohli dál plnit cíle v boji o pohárovou Evropu," cituje Chramostu klubový web.

Zkušený obránce Jan Krob přišel před sezonou z Teplic. V první lize za třetí tým tabulky odehrál 21 zápasů, dal dvě branky a další dvě připravil. Sparťanský odchovanec dohromady ve 219 duelech nejvyšší soutěže vstřelil devět gólů a přidal 45 asistencí. Smlouvu prodloužil o rok.

"S prezidentem už jsem byl dávno předem dohodnutý, že má cesta v jabloneckém dresu bude nadále pokračovat. Podpis smlouvy byla jenom formalita. Už jsem ve věku, kdy se dlouhé kontrakty nepodepisují, ale pevně věřím, že má cesta v zeleném dresu bude ještě hodně dlouhá a přispěji klubu k úspěchům, které si všichni přejeme. Moc si toho vážím a už se všichni těšíme, až se sezona rozjede a zase budeme mít radost z fotbalu," komentuje podpis nové smlouvy Krob.

Reklama

Související témata: