Hlavní obsah

První gól za 66 vteřin, druhý v sedmé minutě. Baníkovský uragán smetl plány Dynama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po šesti utkáních, v nichž Baníkovci dokázali porazit pouze Karvinou, se do Ostravy vrátila fotbalová radost. Především v první půli nad Českými Budějovicemi v utkání 17. kola Fortuna ligy dominovali, dali tři góly ještě v první půlhodině a oprávněně slavili vítězství 4:1.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Zleva autor první branky Baníku Jiří Klíma a Carlos de Azevedo z Ostravy.

Článek

Minulý víkend předvedlo Dynamo proti Slovácku obrat z 0:2 na 3:2 i v deseti a v Ostravě to zprvu vypadalo, že mají svěřenci Davida Horejše v plánu podobný kousek. První gól inkasovali od Jiřího Klímy už po 66 vteřinách hry, v 7. minutě to bylo po lišácké standardce Jiřího Fleišmana už 2:0 pro Baník.

„Co se povedlo minulý týden, se nedá opakovat. Začali jsme hrát až za stavu 0:3," zlobil se Horejš. „Říkali jsme si, že si musíme pohlídat začátek, protože Baník je dopředu hodně silný a v sedmé minutě je to dva nula. To se pak těžko hraje," přidal se českobudějovický gólman Vojtěch Vorel.

On sám ale neměl čisté svědomí. Především u druhé branky, kdy jej domácí kapitán Fleišman ze standardky nachytal střelou téměř z brankové čáry. „Jde to za mnou, nechci hledat výmluvy. Počínaje mnou byl celý první poločas z naší strany hodně špatný," kál se Vorel.

Fleišman kulišárnou pobavil i sám sebe. „Střílet přímo nebyla první myšlenka, ale když jsem slyšel brankáře křičet na hráče ve zdi ať se posunou, tak jsem to zkusil. Zůstal ve zdi jeden a stál úplně špatně, skoro na lajně. Stačilo trefit jen první tyč a gólman si to tam hodil vlastně sám. Vyšlo to pěkně, příště to zkusím i z rohu. I když si na mě soupeři už asi dají pozor," usmíval se 37letý obránce.

Po třetím gólu v sezoně Fleišman spěchal do branky, aby si vzal míč. „Chtěl jsem si ho dát pod dres, protože manželka je těhotná a říkala mi, že bych to měl udělat. Svozka mě k němu ale nepustil, vzal jsem mu ho až na půlce. Snad někde nějaká fotka bude, aby mi manželka věřila. Máme dva měsíce do porodu, kdo ví, zda stihnu ještě dát nějaký gól," vykládal Fleišman.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Zleva Nemanja Kuzmanovič a Jaroslav Svozil z Ostravy se radují z gólu.

Špatný den Českých Budějovic mohl ve druhém poločase zvýraznit střelou á la Patrik Schick útočník Jiří Klíma. Vorel ale jeho pokus téměř od půlící čáry stihl zastavit. „Měl jsem co dělat, ale jak ten balon letěl, tak jsem si říkal, že pokud to tam spadne, tak to podtrhne celé to utkání. Naštěstí z tohohle nic nebylo," ulevilo se Vorlovi.

Reklama

Související témata: