Hlavní obsah

První ligový gól si Mašek schoval pro legendu. Škoda, že nebyl vítězný, litoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V osmnácti letech už má mladoboleslavský záložník Lukáš Mašek v nohách slušných šestatřicet ligových zápasů. Až v tom posledním na hřišti Baníku se ale dočkal premiérové ligové branky. V nastaveném čase unikl na půlce hřiště ofsajdové pasti, po samostatném sprintu pokořil ostravského brankáře Jana Laštůvku a snížil na konečných 1:3.

Foto: Profimedia.cz

Lukáš Mašek vstřelil svůj první ligový gól

Článek

„Myslel jsem si, že to byl ofsajd. Ale zřejmě jsem vybíhal z vlastní půlky, když gól platil," těšilo Maška, kterému regulérnost prvního ligového gólu potvrdil až VAR. „Jsem moc rád, protože jsem se dost trápil, že mi to tam pořád nechtělo spadnout. Škoda jen, že ten první nebyl vítězný," říkal fotbalista, který se narodil šest dní poté, co Baník 2. května 2004 výhrou v Olomouci stvrdil zisk zatím posledního mistrovského titulu.

V brance Baníku stál tehdy 21letý Jan Laštůvka. „Je to kvalitní gólman s obrovskými zkušenostmi. Tím, že jsem běžel od půlky sám, jsem měl dost času se rozmyslet, jak zakončím. Ale jak jsem se blížil k brance, zdál se mi Laštůvka najednou nějaký mohutný a nevěděl jsem, kudy balon propasírovat. Naštěstí se tam objevila skulinka u tyčky, tak jsem to tam poslal," popisoval s úsměvem Mašek.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Michal Frydrych z Ostravy překonává brankáře Jana Šedu z Boleslavi.

Kromě snižující trefy a rány kapitána Mladé Boleslavi Ondřeje Karafiáta ve 40. minutě prvního poločasu končily všechny šance hostů na rukavicích veterána Laštůvky. „Kdybychom dali gól, mohli jsme Baníku vzít energii, se kterou nastoupil, ale neustále mě tu otravuje Laštůvka. Už měl dávno skončit, vždycky mě ale vytočí tím, že ještě pokračuje," žertoval hostující trenér Pavel Hoftych. „Ale přeju mu, aby chytal dál a ještě nějaký rok vydržel, protože je to skvělý gólman stejně jako náš Šeda," pokračoval Hoftych a brankáře svého týmu Jana Šedu přes tři inkasované góly pochválil.

„Chytil několik dalších šancí Baníku. Byl to zápas, který se musel líbit, nicméně jsme v něm udělali trestuhodné chyby, které domácí dokázali potrestat. Domácí nás porazili ze standardek, ve kterých jsme to měli těžké, ale měli jsme si s tím poradit. Když dal Baník třetí gól, bylo jich najednou plné hřiště, nicméně do té doby jsme měli své šance, na jejichž konci stál skvělý Laštůvka," popisoval Hoftych.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.