Hlavní obsah

Prvotní cíl jsme splnili, kvituje trenér Šmejkal šesté místo Teplic

Teplice

Fotbalový trenér Daniel Šmejkal má za sebou první půlrok v roli hlavního kouče prvoligových Teplic. Po odehraných patnácti kolech, která znamenají přesně polovinu soutěžní sezóny, figuruje severočeský tým na šestém místě tabulky. „Prvotní cíl jsme splnili,“ tvrdí Šmejkal při ohlédnutí za uplynulými měsíci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Daniel Šmejkal.

Článek

Jak koresponduje aktuální postavení Teplic s předsezónními ambicemi a vyhlídkami?

Především chci připomenout, že jsme šli do ligy se záměrem umístit se na podzim do osmé příčky. To se nám podařilo a jsem rád i za dosažený počet dvaadvaceti bodů. Zároveň si nebudeme nic nalhávat, že je všechno ideální. Někdy jsme měli i hodně štěstí, když jsme zápasy zvládli díky jednomu vstřelenému gólu. Prostě víme, že po náročném podzimu je stále na čem pracovat.

Je pro vás důvodem ke spokojenosti vítězné podzimní loučení s teplickými diváky?

Proti Jablonci jsme hráli poslední utkání doma a chtěli jsme ho zvládnout. Vítězství 1:0 se nerodilo lehce. Prvních pětadvacet minut jsme si nepočínali špatně, ale celkově nebyla naše hra v prvním poločase optimální. V úvodu druhé půle jsme se po vystřídání začali malinko zvedat. Pomohl nám šťastný gól a byli jsme psychicky nahoře. Zápas jsme dobře dohráli a jsem spokojený, že to tak dopadlo.

Při oslavě gólu jste si málem ublížil. Jak se cítíte?

Musím upřímně říci, že jsem se hodně praštil. Bolí mě záda a kyčel, jak jsem spadl. Kolega z trenérské lavičky a asistent Radim Nečas říkal, že jsem měl nohy hodně nahoře.

Pojďme zpátky k vlastnímu fotbalu. Jak jste přistupoval ke složení stoperské dvojice?

Zvažovali jsme k Jeřábkovi dvě alternativy. Buď tam dát Kodeše nebo Ljevakoviče. Rozhodli jsme se pro „Ljevu", který to zvládl. Myslím, že celkově jsme nehráli špatně dozadu, soupeř si nevytvořil moc střel na naši branku. A Grigar chytal spolehlivě, což byl jeden z klíčových momentů. Pozice stopera a spodního záložníka, kde hraje dlouhodobě Ljevakovič, není tak rozdílná. Jen v tom, že když udělá stoper chybu, je zpravidla posledním hráčem před brankářem.

Čím vás Ljevakovič na podzim překvapil?

Že oproti dřívějším letům dostává málo žlutých karet.

Jako jediný ligový tým v kalendářním podzimu se podruhé poměříte se Spartou. Čeká vás v sobotu duel na Letné, který se už započítává do odvetné poloviny soutěže.

Věřím, že to bude zajímavé utkání. V sezóně střídáme lepší a horší okamžiky a přáli bychom si, aby platila ta první varianta. Rozhodně se budeme snažit, abychom neprodali kůži lacino.

Reklama

Související témata: