Hlavní obsah

Rada a Svědík kandidují proti Trpišovskému

Praha
Aktualizováno

Nominace v hlavních kategoriích ankety Ligové fotbalové asociace jsou známy. Na nejlepšího trenéra sezony ve fotbalové lize kandidují v abecedním pořadí Petr Rada (Jablonec), Martin Svědík (Slovácko) a Jindřich Trpišovský (Slavia). O objev sezony se hlásí sparťan Adam Karabec a slávisté Abdalláh Sima s Davidem Zimou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jablonce Petr Rada během utkání Fortuna ligy.

Článek

Nejlepším hráčem končící sezony první fotbalové ligy bude jeden z dvojice záložníků z mistrovské Slavie Lukáš Provod a Nicolae Stanciu, nebo sparťanský útočník Adam Hložek.

Osobností se stane jeden z trojice Tomáš Hübschman z Jablonce, Marek Matějovský z Mladé Boleslavi a brankář Jan Laštůvka z Ostravy. Cizincem sezony bude vyhlášen slovenský útočník Jablonce Ivan Schranz, nebo jeden z dvojice slávistů Stanciu a senegalský křídelník Abdallah Sima.

Ve čtvrtek LFA zveřejnila zúžené nominace ve zbývajících hlavních kategoriích. Trenér Jindřich Trpišovský dovedl Slavii k mistrovskému double. V anketě s ním soupeří jablonecký kouč Petr Rada a také Martin Svědík, který dovedl Slovácko k historickému postupu do pohárové Evropy.

Pokud jde o objev sezony, sparťan Adam Karabec se ocitl v obklíčení slávistů Abdalláha Simy s Davidem Zimou.

Vítězové budou vyhlášeni v pátek odpoledne den před závěrečným 34. ligovým kolem.

Reklama

Související témata: