Hlavní obsah

Rána pro Slavii! Hovorka musí znovu na operaci

Praha
Aktualizováno

Fotbalista pražské Slavie David Hovorka si ve středečním ligovém utkání ve Zlíně poranil vaz v operovaném koleni a příští týden absolvuje další chirurgický zákrok. Obhájce titulu a lídr tabulky o zranění sedmadvacetiletého obránce informoval na twitteru.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Tomáš Poznar ze Zlína a David Hovorka ze Slavie.

Článek

Hovorka ze zápasu, který Slavia vyhrála 6:2, musel po špatném došlápnutí odstoupit už v 18. minutě. Dnešní vyšetření a magnetická rezonance u stopera odhalily poraněný přední zkřížený vaz.

Bývalý hráč Sparty, Liberce nebo Jablonce podstoupil operaci přetržených vazů v říjnu 2019 a následně nehrál přes devět měsíců. Kvůli problémům s kolenem Hovorka chyběl Slavii i v závěru podzimní části sezony.

Ve Zlíně mu v koleni křuplo, první diagnóza však ještě byla optimistická.

„Na zdejším terénu se mu koleno podsmeklo. Na rozdíl od jeho posledního zranění teď ale doktor říkal, že první ohledání vypadá dobře. Budu doufat, že o nic vážného nejde. Pravdu ovšem ukáže až magnetická rezonance," modlil se trenér Jindřich Trpišovský hned po zápase.

Marně. Hovorka je prostě králem smolařů. "Ve čtvrtek podstoupil David všechna vyšetření včetně magnetické rezonance, příští týden podstoupí v ÚVN ve Střešovicích operaci," potvrzuje na klubovém webu Petr Krejčí mladší, hlavní lékař Slavie.

Hovorka na jaře nechyběl ani v jednom zápase, v pohárovém duelu s Duklou si dokonce připsal první soutěžní trefu v sešívaném dresu. V Karviné po rohovém kopu asistoval u branky Abdallaha Simy.

Reklama

Související témata: