Hlavní obsah

Rapper Švancara! Takhle poděkoval dobrovolníkům za pomoc při záchraně Lužánek

Brno

Čtrnáct let se za Lužánkami nehrálo, stadión pustl. Na konci června však slavnou minulost brněnského fotbalového stánku vzkřísil Petr Švancara. Někdejší kanonýr Zbrojovky se toužil rozloučit s aktivní kariérou právě na hřišti, kde prožil nádherná léta. Za pomoci dobrovolníků a fanoušků se mu to skutečně podařilo. Právě jim bývalý ligový útočník věnoval videoklip s názvem "No a co".

Petr Švancara jako rapperVideo: prigl.cz

 
Článek

Nebylo vůbec jednoduché chátrající stadión opět zprovoznit. Švancarovi za jeho snem pomáhaly stovky nadšenců. Dobrovolníci na tribunách odstranili náletové dřeviny, zpevnili drolící se beton a natřeli zábradlí, na hrací ploše zlikvidovali metrový plevel a zaseli novou trávu.

Exhibice se tak mohla uskutečnit a stála opravdu za to. Lužánky byly v sobotu 27. června 2015 nabité k prasknutí. Vstupenky, kterých šlo do prodeje 25 tisíc, se prodaly během sedmí dnů. Do upraveného hlediště se nakonec vtěsnalo diváků ještě mnohem víc. Po skončení utkání, kterého se zúčastnili např. hráči z NHL, zpěvák Vojta Dyk a další, Švancarovi přeplněné ochozy bouřlivě aplaudovaly vestoje. Dojatý brněnský patriot následně usedl na kapotu přistaveného mercedesu a symbolicky odjel do fotbalového důchodu.

Všem dobrovolníkům a příznivcům pak Švancara ještě jednou poděkoval. Věnoval jim píseň "No a co", v němž spolu s ním vystupuje a jihomoravskou metropoli mercedesem - kabrioletem projíždí brněnský rapper Tafrob.

"Celý spot včetně songu je poctou všem dobrovolníkům a fanouškům, kteří se podíleli na přípravě jedinečné akce znovuoživení prostoru Za Lužánkami, který chátral od roku 2001. Ukazuje jenom to, že v Brně nejenom fandíme, ale žijeme srdcem," připomněla Jana Pikardová z pivovaru Starobrno, jenž se podílel na produkci klipu i na Švancarově rozlučkové akci.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články