Hlavní obsah

Hr. Králové - Č. Budějovice 2:2Remíza na branky i vyloučené, dvougólový Rada stanovil smír

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Rada 1 : 0
45. Van Buren 1 : 1
56. Škoda 1 : 2
76. Rada (penalta) 2 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Hradec Králové ve 21. kole první ligy remizovali v souboji sousedů v tabulce s Českými Budějovicemi 2:2. Východočeského nováčka soutěže poslal v jeho domácím azylu v Mladé Boleslavi v 26. minutě do vedení Jakub Rada, Dynamo na přelomu poločasů po dvou rohových kopech a brankách Micka van Burena s Michalem Škodou otočilo stav. V 64. minutě dostal červenou kartu domácí Petr Kodeš, ale Votroci si i v oslabení vynutili vyloučení hostujícího Benjamina Čoliče a penaltu, z níž druhým gólem v utkání srovnal Rada.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor dvou gólů Jakub Rada z Hradce Králové.

Článek

Hradec bodoval podesáté z 11 domácích ligových zápasů v sezoně, v nejvyšší soutěži ale popáté za sebou nezvítězil a v neúplné tabulce zůstal osmý. Dynamo venku v tomto ročníku nejvyšší soutěže ani na desátý pokus nevyhrálo, v posledních třech kolech remizovalo a minimálně do neděle poskočilo na šesté místo.

Do sestavy Východočechů se po karetním trestu vrátil Vašulín. Jihočeši nasadili stejnou sestavu jako v úvodním jarním kole při remíze 0:0 se Spartou, v brance zůstal Šípoš, který dostal přednost před jedničkou Vorlem.

Poprvé vážněji zasahovat musel v 19. minutě, kdy vyrazil Novotného střelu k bližší tyči. O sedm minut později už domácí vedli. Mejdr se protáhl po pravé straně, našel Radu, který se zbavil obránce a s pomocí tyče otevřel skóre.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Dávid Šípoš z Českých Budějovic.

Dynamo v závěru první půle přidalo. Ve 33. minutě Mršič tečovanou ranou mířil těsně nad, o chvíli později po Valentově hlavičce zasáhl Fendrich. Jihočeši zahrávali v úvodním dějství hned osm rohových kopů a z toho posledního těsně před pauzou srovnali. Horův centr poslal hlavou na malé vápno Havel a Van Buren pohotově ve skluzu tečoval míč do sítě. Nizozemský útočník skóroval potřetí v ligovém ročníku.

Po dalším rohovém kopu hosté otočili stav. Po Horově centr hlavičkoval Mihálik do tyče a Škoda z dorážky doklepl balon do branky. Dal svůj druhý gól v ligové sezoně. Odpovědět mohl střídající Prekop, ale Šípoš ještě skákavou střelu s problémy vyrazil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michal Škoda z Českých Budějovic.

V 64. minutě si domácí zápas ještě více zkomplikovali. Kodeš, který se vrátil do sestavy po trestu za osm žlutých karet, fauloval Mršiče a po druhém napomínání byl vyloučen. Votroci i v deseti soupeře na chvíli zatlačili. Mejdrův pokus se snesl vedle, ale čtvrthodinu před koncem už Východočeši srovnali.

Po rohu Čolič nakopl Vlkanovu a rozhodčí Radina po zásahu videorozhodčí a přezkoumání situace u monitoru nařídil penaltu. I když gólman Šípoš vystihl směr střely, Rada se trefil přesně k tyči. Nejlepší střelec Votroků se prosadil poosmé v ligové sezoně.

V hektickém závěru už branka nepadla. Zákrok na hostujícího Mihálika rozhodčí Radina jako penaltový neposoudil a na opačné straně domácí nic nevytěžili hned z šesti rohů v pětiminutovém nastavení. Hradec potvrdil osmým nerozhodným výsledkem v ligové sezoně pozici remízového krále soutěže.

Fotbalová liga - 21. kolo (hráno v Ml. Boleslavi):
FC Hradec Králové - Dynamo České Budějovice 2:2 (1:1)
Branky: 26. a 76. z pen. Rada - 45.+1 Van Buren, 56. Škoda. Rozhodčí: Radina - Hurych, Šimáček - Julínek (video). ŽK: Kodeš - Čolič, Hora. ČK: 64. Kodeš - 75. Čolič. Diváci: omezený počet.
Hradec: Fendrich - Klíma, Král, Čech - Mejdr, Kodeš, Rada, Novotný - Kubala (54. Prekop), Vašulín (86. Kučera), Vlkanova. Trenér: Koubek.
Budějovice: Šípoš - Čolič, Havel, Králik, Skovajsa - Valenta, Hora (69. Hellebrand) - Van Buren, Škoda, Mršič (80. Sladký) - Mihálik. Trenér: Horejš.

Reklama