Hlavní obsah

Rosická vsadila na zelené šaty, Vrba na tričko. Až moc kruté, bědují Votroci

Praha

Výsledek je sice jednoznačný, nevypovídá ovšem příliš věrně, jak dlouho Votroci favorita na Letné trápili. „Vítězství Sparty je zasloužené, ale pro nás poměrně kruté. Neodpovídá úplně srovnání výkonů,“ kaboní se trenér hradeckých fotbalistů Miroslav Koubek po porážce 0:4. „Většinu zápasu jsem měl z naší hry dobrý pocit, odjíždíme však s takovou náloží,“ přidává se k němu zkušený záložník Jakub Rada v rozhovoru pro O2 TV Sport.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha během děkovačky po utkání s Hradcem Králové.

Článek
Fotogalerie

Celý první poločas se nemohli prosadit. Až po přestávce přišli na to, jak nováčka přetlačit.

Televizní kamery odhalily, že Radka Rosická, manželka sportovního manažera, v hledišti zaperlila v zelených šatech. Herec David Novotný alias Jarda Kužel o poločase hustil změnu taktiky do zraněného kapitána Bořka Dočkala. Nebo snad pomohlo, že se trenér Pavel Vrba na lavičce svlékl z košile do trička...?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Pavel Vrba odložil během utkání košili a jen v tričku dovedl svůj tým k vítězství.

„Tak tričkem to asi nebylo. Do přestávky jsme byli dost nepřesní při základní akci, soupeř nás presoval. Ve druhém poločase jsme už byli kvalitnější na míči i ve finální fázi," usmívá se Vrba.

Votroci zatím po návratu mezi elitu nastřádali tři remízy a jejich kouč nedávno trefně poznamenal, že body sbírají jako veverka oříšky před Vánoci. V příštím kole navíc narazí na Plzeň, která se v neděli může zase před Spartu vrátit na první příčku tabulky.

„Budeme hrát pořád stejně! Aktivně, před nikým se nebudeme schovávat, takový Hradec jsme slíbili. Musíme udělat body jinde, ne na Spartě. Tady jsme trochu narazili," vyzývá Miroslav Koubek.

„Výsledek je pro nás hodně pozitivní. Pro Hradec možná trochu nepřesný, protože v prvním poločase hrál velice dobře," uznává jeho protějšek Vrba.

„Obrovský rozdíl byl v kvalitě finální fáze mužstev. Když to řeknu natvrdo, tak tam jsme zatím druholigoví. Sparta je v provedení čelní mužstvo ligy. Soupeř má prostě v koncovce jinou dimenzi, což rozhodlo," poukazuje Koubek.

Reklama

Související témata: