Hlavní obsah

Rosický se rozpálil! Na židli nelpím, ale výmysly mi vadí, láteří šéf Sparty

Praha

Dva vyhrané zápasy pod novým koučem, i když po velkých dramatech. Konečně může být na Letné chvíli klid, řeklo by se. Sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický se ovšem pořádně rozpálil a nezvykle obsažně se k aktuální situaci rozepsal na svém instagramovém profilu. Malý Mozart cítil potřebu okomentovat několik zákulisních spekulací, které dění v klubu provázejí. „Nepravdivé útoky a výmysly nemohu nechat bez povšimnutí,“ vysvětluje své pohnutí.

Když jsme řešili výměnu trenéra, byl Pavel Vrba jasnou jedničkou, říká Tomáš RosickýVideo: Sport.cz

 
Článek

Během posledních týdnů absolvoval dvě tiskové konference. Před startem ligového jara ještě po boku Václava Kotala. A potom při nástupu Pavla Vrby, který trenéra vystřídal.

Přesto měl na srdci vyjádřit se k řadě věcí, které si o sobě přečetl. Z jeho řádek na Instagramu vyplývá, že už měl všeho dost.

„Ocitli jsme se v prostředí, které bylo plné neuvěřitelných lží, spekulací, domněnek a ‚zaručených informací ze zaručených zdrojů', které se začaly kolem Sparty i mě samotného vyskytovat," vysvětluje čtyřicetiletý direktor, proč z něj vytryskl obsáhlý komentář.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tomas Rosicky (@t7.official)

Na mediálním obrazu mi nezáleží

Jak bývalý kapitán národního týmu předesílá, o udržení vlastní pozice mu nejde.

„Na mém osobním mediálním obrazu mi nezáleží a mojí ambicí není držet se židle za každou cenu. Ale nepravdivé útoky a výmysly nemohu nechat bez povšimnutí. Moje jediná ambice je se Spartou vyhrávat," zdůrazňuje Tomáš Rosický.

Pro příchod do Sparty byl teď ten správný čas, říká Pavel Vrba. Dostane do týmu posily?Video: Sport.cz

Odmítá třeba tvrzení, že Kotala „odstřelili" starší hráči.

„Spekulace o problémech v kabině, konfliktech hráčů s trenérem a odstřelení trenéra hráči jsou zcela mimo. Já jsem s týmem každý den a nedovolil bych, aby se něco takového stalo. Stejně tak s hráči nekonzultuji, kdo by měl být jejich nový trenér," ujišťuje ředitel.

Komentáře k napětí mezi Kotalem a radou starších se objevily především poté, co v posledních dvou zápasech posadil na lavičku reprezentanta a kapitána Dočkala.

Dočkal musí být lídr a mentor

„Velkým tématem posledních dní byl Bořek Dočkal a jeho role. Bořek je kapitán Sparty. Je vůdčí osobnost týmu a může sehrát v celém procesu budování silného klubu stále velkou roli," zdůrazňuje Rosický.

„Očekávám od něj, že bude dobrým lídrem týmu a mentorem pro mladé hráče, ať už bude v základní sestavě, nebo ne," dodává.

Pokud nedostaneme nabídku, která by nám vyrazila dech, nikoho nepustíme, říká Tomáš RosickýVideo: Sport.cz, AC Sparta Praha

Když už se vedení po matném jarním startu rozhodlo Kotala odvolat, šlo o výběr jeho nástupce. Podle zákulisních zpráv se Rosický klonil k návratu Michala Bílka, zatímco majitel klubu Daniel Křetínský si údajně prosadil Pavla Vrbu.

„Domněnky, že jsem Pavla Vrbu jako trenéra nechtěl, jsou mimo. Majiteli Danielovi Křetínskému jsem Pavla Vrbu navrhl do pozice hlavního kouče já sám," odmítá jiné verze Rosický.

Prudí ho také spekulace, kolik musel nasypat bývalému kouči národního týmu, pod nímž ještě sám působil jako kapitán.

„Co se týká financí, byli jsme hotoví za patnáct minut. Jediný trenérův požadavek při vyjednávání byl přivést si dva asistenty, na které je zvyklý. Spekulace o jeho údajném milionovém platu jsou úplně mimo," durdí se Rosický.

Reklama

Související témata: