Hlavní obsah

Rosický: V zahraničí si můžeme sáhnout na větší kvalitu. Vaclík má na Spartě vždy dveře otevřené

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internacionalizace fotbalové Sparty nekončí. Naopak, rozšiřuje se. Prvními zimními posilami jsou opět cizinci. Přišel albánský útočník Indrit Tuci z Lokomotivy Záhřeb a norský záložník Markus Solbakken z Vikingu Stavanger. „Jedná se o vývoj. Dosáhli jsme určité úrovně a trenér ji chce zachovat,“ komentuje výrazný trend sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Tomáš Vaclík je sparťanskej kluk, vždycky bude mít dveře otevřené. Teď jsme ale s brankářskou trojicí spokojení, říká Tomáš RosickýVideo: Sport.cz

 
Článek

Posilování kádru na náročné jaro je vážná věc. Přesto si bývalý kapitán české reprezentace našel při středečním analyzování přestupové politiky Sparty čas na malý vtípek.

„Aha, tak teď už rozumím, proč mi volal trenér brankářů Dan Zítka,“ reagoval Tomáš Rosický s úsměvem na dotaz, zda není ve hře návrat brankáře Tomáše Vaclíka.

Zkušený gólman české reprezentace je bez angažmá poté, co rozvázal smlouvu s New England Revolution v MLS.

Beautiful boy Kuchta. Všichni ve Spartě jsou vysnění, i Kuchta, s kterým to občas není lehké, ví Brian Priske Video: Sport.cz

„Tomáš je sparťanský kluk, ti u nás mají vždycky dveře otevřené. S aktuální brankářskou trojicí jsme však spokojení a nemám žádný signál, ať už od trenéra (Briana Priskeho), nebo Dana Zítky, že by se to mělo měnit. Další projekt Tomáše Vaclíka ve Spartě ovšem nemusí být marný,“ nevylučuje sportovní ředitel obnovení spolupráce v budoucnu.

Aktuálně platí, že český mistr shání hlavně cizince.

„Momentálně k nám chodí víc hráči ze zahraničí, to je pravda, ale strategie zůstává stejná. V zahraničí si můžeme sáhnout na větší kvalitu,“ poznamenává Rosický.

Udrží Sparta Krejčího s Vitíkem? Nemůžu vyloučit vůbec nic, říká Tomáš RosickýVideo: Sport.cz

„Už dříve jsme udělali velmi dobré transfery za skvělých podmínek, například u Laciho, Kairinena či Sörensena. Dostáváme se na pomyslnou hranu mixu mezi českými hráči a těmi zahraničními,“ dodává.

Zimní přípravu s áčkem zahájilo také kvarteto hráčů z druholigového béčka - Adam Ševínský, Roman Horák, Nelson Okeke a Tomáš Schánělec.

„Myslíme i na hráče z naší mládeže a B-týmu. Nechceme přivádět hráče z Česka, kteří jsou na stejné úrovni jako naši mladí hráči. Na jejich vývoj nechceme zapomínat, je pro nás velmi důležitý,“ zdůrazňuje Rosický.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články