Hlavní obsah

Olomouc - Slovácko 0:0Rozjeté Slovácko loupilo i na Hané

Olomouc
Aktualizováno

Fotbalisté Sigmy Olomouc v úterní dohrávce 23. kola první ligy remizovalo se Slováckem 0:0. Hosté, kteří zažívají historicky nejlepší sezonu, si získaným bodem upevnili třetí místo v tabulce. Vzájemný zápas těchto soupeřů skončil bez branek potřetí za sebou.

Foto: Luděk; Peřina, ČTK

Zleva Pablo González z Olomouce, Stanislav Hofmann ze Slovácka a Jakub Yunis z Olomouce. 

Článek
Fotogalerie

Zápas se měl původně hrát už 14. března, vzhledem ke karanténě Slovácka kvůli hromadné nákaze koronavirem byl ale odložen. Hosté mají k dobru ještě další utkání s Pardubicemi.

Již ve čtvrté minutě postupovali hosté po Hubníkově chybné rozehrávce dva na dva, Jurečka vzal zakončení na sebe a povedenou střelou protáhl brankáře Mandouse. O čtyři minuty později stejný hráč vypálil po přihrávce od Petržely, tentokrát však z dobré pozice uvnitř vápna zamířil nad.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Pracovníci olomouckého klubu s hrably na sníh během utkání Sigma - Slovácko.

Poté však více hrozili Hanáci. V 16. minutě brankář Nemrava vyrazil míč jen ke Gonzálezovi, jehož zakončení vykopl z brankové čáry Hofmann. Další dvě velké šance měli domácí ještě před koncem první půlhodiny. Nejdříve po centru od Gonzáleze hlavičkoval Breite jen těsně vedle pravé tyče a vzápětí Yunis postupoval zprava na Nemravu, který si se střelou na zadní tyč poradil.

Hostům na hřišti viditelně scházelo několik opor. Mimo hru byli Havlík, Daníček či Navrátil a poprvé v základní sestavě dostal v lize šanci mladý Polášek. Další šanci domácích měl Breite, který nedokázal prostřelit blok hostujících hráčů s Nemravou. Chytil následně ve skrumáži před brankou také nezakončil ideálně.

V druhé půli začalo na Hané hustě sněžit. V 56. minutě chtěl nacentrovat Zmrzlý, podklouzl a míč trefil brankovou konstrukci. Gólman Nemrava pak předvedl proti stejnému hráči skvělý zákrok po hodině hry.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Ondřej Zmrzlý z Olomouce, Michal Kadlec ze Slovácka a brankář Vít Nemrava ze Slovácka.

Navzdory těžkému terénu se střídaly šance na obou stranách. Hostující Kliment v úniku dvou na jednoho pokazil přihrávku a v 78. minutě domácí Mandous vychytal dorážejícího Jurečku.

V závěru měli blíž ke třem bodům hosté. V 79. minutě nejprve Petržela trefil tečovanou střelou tyč a z pokračující akce napálil Sadílek břevno odkryté branky. Slovácko venku v lize ztratilo body poprvé po šesti zápasech. Sigma doma v nejvyšší soutěži potřetí za sebou neskórovala.

Fotbalová Fortuna liga - dohrávka 23. kola:
Olomouc - Slovácko 0:0
Rozhodčí: Hocek - Mokrusch, Ratajová - Cieslar (video). ŽK: Hála, Poulolo, Breite - Šimko, Kadlec, Kliment. Bez diváků.
Olomouc: Mandous - Radek Látal, Hubník, Beneš, Zmrzlý - González (63. Mihalík), Breite, Poulolo, Chytil (82. Zifčák), Hála (82. Šíp) - Yunis. Trenér: Radoslav Látal.
Slovácko: Nemrava - Šimko (77. Kalabiška), Hofmann, Kadlec, Divíšek - Polášek (76. Srubek), Sadílek - Petržela, Kohút (82. Kubala), Jurečka - Kliment. Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články