Hlavní obsah

S Hložkem kraloval dorostencům, v Itálii poslední rok paběrkoval. Teď Heidenreich míří do Jablonce

Jablonec se od středy připravuje v Jižním Tyrolsku a symbolicky právě v Itálii si vyhlédl posilu do středy obrany, po které jeho kouč David Horejš usilovně volá. Do severočeského klubu míří 22letý stoper David Heidenreich.

Foto: FK Jablonec

Obránce David Heidenreich trénuje s Jabloncem na herním soustředění v Itálii.

Článek

„Jednání nadále probíhají, v tuto chvíli se dolaďují veškeré podmínky a administrativní zajištění Davidova působení v Jablonci. Pevně věříme, že finální stvrzení bude záležitostí nejbližších dnů," sdělil Pavel Pillár, ředitel komunikace agentury Sport Invest, která talentovaného hráče zastupuje.

Český mládežnický reprezentant působí od svých šestnácti let v Bergamu, s nímž před třemi lety vyhrál italskou ligu do 19 let. V prvním týmu se však vytáhlý stoper zatím neprosadil. Smlouvu s naposledy osmým týmem italské ligy má ještě na tři roky.

„David Heidenreich s námi trénuje, ale neměl ještě povolení nastoupit k zápasu," potvrdil kouč severočeského klubu David Horejš. Je však možné, že obránce již bude moci zasáhnout do prvního přípravného zápasu Jabloneckých v Itálii v sobotu proti US Sassuolo.

„Potřebujeme dovést stopery. Už se nám vrátil alespoň David Štěpánek, nastoupil tam i Tomáš Hübschman, musíme zkoušet alternativy. Stoper je prostě post, kde nás bota tlačí nejvíce," dodal Horejš.

Tlak může snížit právě Heidenreich. Odchovanec Teplic zamířil do Bergama jako šestnáctiletý v roce 2016. V lednu 2019 se stal nejlepším starším dorostencem českého fotbalu za rok 2018. Kategorii mladších dorostenců za stejné období tehdy ovládl Adam Hložek.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený FK Jablonec (@fkjablonec)

V srpnu 2020 se vrátil na roční hostování do Teplic, v jejichž dresu odehrál devět zápasů. Jako stoper si připsal jeden gól a jednu asistenci hned při svém prvoligovém debutu v Příbrami. Sezonu mu však ukončilo vážné zranění kolena.

„Mohl jsem toho odehrát daleko víc, ale zranění mě zbrzdilo a měl jsem trochu smůlu. To hostování hodnotím kladně, protože jsem si ukázal, že přechod z mládežnického do seniorského fotbalu je úplně něco jiného," řekl vloni v létě.

V minulé sezoně rodák z Ústí nad Labem hostoval v druholigovém Spal Ferrara. Nastupoval výjimečně, v Serii B si nakonec připsal jen tři starty, celkem 144 minut. Teď vyhlíží větší minutáž v zelenobílém dresu.

„Hrát první ligu, jak v Česku nebo v zahraničí, je odmala mým snem. Poštěstilo se mi být dvakrát na lavičce v Serii A, a jednou v poháru, což byla skvělá zkušenost. V Serii B jsem si připsal tři starty, takže vím, že na to mám a teď jsem se celou dobu na dovolené připravoval na šanci, abych ji chytil a mohl hrát, pokud ji v české lize nebo zahraničí dostanu," prohlásil letos na konci června Heidenreich v podcastu Na place.

Reklama